Artikeln innehåller reklamlänkar

15 tidlösa designgåvor att ge i studentpresent

studentpresenter tips designer

Snart är det dags för studentfiranden runtom i Sverige. Men vad ska man ge i studentpresent? Här tipsar vi om 15 snygga gåvor vars tidlösa design garanterat kommer att uppskattas.
02 april, 2021

Inom bara några veckor är det dags för studenterna att ta på sig studentmössan, springa ut och sjunga om sin lyckliga dag. Ska du fira en nybliven student i år, men är osäker på vad du ska ge i gåva? Att hitta rätt studentpresent kan vara en utmaning.

Klassiska, stilrena gåvor som de flesta har användning för i hemmet är dock alltid ett säkert kort. Därför listar vi här 15 fina studentpresenter som står sig – år efter år.

1. Nagel ljusstake, Stoff

Den här ljusstaken designades redan på 1960-talet av duon Werner Stoff och Hans Nagel. Den senaste tiden har den återigen stigit i popularitet, och vi förstår varför! Med sin påbyggbara design kan den sättas ihop till en lång, vacker ljusstake eller placeras ut på olika håll – bara fantasin sätter gränser. Den finns som guldfärgad, kromfärgad och i matt svart här (länk till Åhléns).

2. Presskanna, Stelton

Stilren presskanna från Stelton designad av Erik Magnussen. Finns i bland annat svart, vitt, grått, rosa och rött här (länk till Åhléns).

3. Flasköppnare, Georg Jensen

Den här klassiska flasköppnaren i form av en elefant designade Jörgen Möller redan 1987 för Georg Jensen, du hittar den här (länk till Åhléns).

4. Vas Aalto, Iittala

Alvar Aalto designade den här vasen, som har döpts efter honom, för finska Iittala så tidigt som 1936. Än idag är den ett givet inslag i många hem och finns i flera olika färger och storlekar här (länk till Åhléns).

5. Ljusstake, Skultuna

Skultunas klassiska ljusstake Liljan är gjord i mässing och designades redan på 1940-talet av Ingvar Ålenius Björk. Som namnet antyder så påminner den om en lilja med sina utvikta "blad", du hittar den här (länk till Apprl).

6. Lilla apa och studentmössa, Kay Bojesen

En lekfull inredningsdetalj är den klassiska lilla apan från Kay Bojesen. Med en studentmössa i antingen rött eller blått blir det en komplett studentpresent. Du hittar båda varianterna här (länk till Apprl).

7. Champagneglas, Iittala

Essence champagneglas från Iittala som även passar för cocktails och som dessertskålar. De finns här (länk till Cervera).

8. Vas Äng, Klong

Äng Vas från Klong har redan blivit en modern designklassiker. Vasen är gjord i glas och massiv mässing,den finns här (länk till Åhléns).

9. Kalender, Monograph

Snygg kalender som aldrig tar slut, gjord i cement med vitt tryck. Den finns här (länk till Apprl).

10. Cloudy kruka, DBKD

Den tidlösa krukan Cloudy är formgiven av inredningsprofilen Hanna Wessman och finns bland annat i vitt, grått och dusty pink, samt i storlekarna mini, small, medium och large. Du hittar de olika varianterna här (länk till Apprl).

11. Bricka, Normann Copenhagen

En tidlös, snygg bricka med flätad rotting. Finns i svart och rostrött här (länk till Apprl).

12. Blad burk, Klong

Stilren burk med tillhörande skopa för kaffe eller te. Blad burk finns i två olika storlekar och färger här (länk till Apprl).

13. Season ljusstake, Georg Jensen

Klassisk ljusstake från Georg Jensen, formgiven av Maria Berntsen. Finns i rostfritt stål här (länk till Åhléns) samt förgylld i 24 karats guld här (länk till Apprl).

14. Bloom skål, Georg Jensen

En klassisk skål med böljande former som designades av Helle Damkjær för Georg Jensen med inspiration från blommande körsbärsblommor. Den finns här (länk till Apprl).

15. Tekanna, Marimekko

Marimekkos klassiska Oiva-tekanna är formgiven av Sami Ruotsalainen. Den stilrena tekannan är tillverkad i stengods med ett handtag i trä, du hittar den här (länk till Apprl).

1:09

Efter reklamen: Härliga skärgårdsöar du kanske inte besökt

(1:09)

Slå på ljud