Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

15 snygga soffor till uteplatsen och balkongen

31 mar, 2020 
utomhussoffor 2020
Äntligen dags för häng på balkong och uteplats! Inred med en skön utomhussoffa eller en snygg bänk – det finns något för alla smaker i år.
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV CAROLINE WINBERGS INREDNING

7 inredningstips från Caroline Winbergs hemBrand logo
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem

 

Vill du inreda som inne fast ute, skapa en inbjudande loungedel på altanen eller bara göra det lite mysigare på balkongen i år? En mjuk soffa eller en praktisk bänk är ofta kronan på verket, oavsett om det är på balkongen, i växthuset eller i den stora trädgården.

Vi listar 15 snygga soffor i olika stilar som passar på balkongen, i trädgården eller på uteplatsen!

1. Le Grand Air utomhussoffa, Decotique

utomhussoffa från Decotique - le grand air

Inred som inne fast ute! Den lyxiga tresitssoffan Le Grand Air finns även som utomhussoffa. Soffan går att ställa på uteplatsen, vid poolen eller i trädgården tack vare det tvätt- och avtagbara tyget som tål både UV-strålar och regn. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Plank Bench, Skagerak

Plank Bench Skagerak

Den här stilrena bänken i FSC-certifierad teak blir både snygg och praktisk i trädgården. Bakom ryggstödet finns parallella plankor som kan användas som en smidig liten avlastningsyta. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Luxembourg bänk, Fermob

Luxembourg bänk från Fermob

Luxembourg är en bänk för balkongen och uteplatsen och ger en stilren sittplats för tre. Bänken finns i flera fina färger, här ovan syns den i kulören Nutmeg. Bänken finns även i större storlek utan ryggstöd. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Flora soffa, Jotex

rottingsoffa till uteplatsen

Soffa i rotting för två som passar perfekt i uterummet eller i växthuset. Soffan har fina runda former och bomullsklädsel i vitt. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. BK13 Hammock, Carl Hansen

BK13 Hammock från Carl Hansen

Hammock i teak för utomhusbruk designad av Bodil Kjær år 1959 för Carl Hansen & Søn. Hammocken bjuder in till härliga stunder i trädgården och kan köpas med eller utan sittdynor i ljusbeige alternativt grått. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

6. Week-end bänk, Petite Friture

week-end utesoffa från petite friture

Den här stapelbara utomhussoffan är designad av Studio BrichetZiegler för Petite Friture och finns i fem olika färger. Soffans formspråk ger en grafisk detalj till balkongen eller uteplatsen, samtidigt som den ger ett luftigt uttryck. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Wellington dagbädd, Jotex

Dagbädd Wellington från Jotex

Slappa på en dagbädd i sommarvärmen. Den här djupa dagbädden har vita syttdynor och stomme i vitkalkad teak samt flätade detaljer. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Utomhussoffa, Åhléns

svart utomhussoffa åhlens

Svart utomhussoffa med stomme i stål. Soffan är stapelbar vilket gör det enkelt att förvara flera exemplar av soffan när de inte används. Här kan du köpa den (reklamlänk).

9. Virkelyst soffa, Skagerak

 

virkelyst soffa

Den här moderna utomhussoffan har tjocka, mjuka dynor som är vatten- och smutsavvisande samt en stilren stomme i teak. Soffan finns med fem olika klädslar, här ovan i klassiskt randigt. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

10. 1900 bänk, Fermob

1900 bänk från Fermob

Dekorativ utomhusbänk som passar både på balkongen och i den romantiska trädgården. Bänken finns i flera olika färger, här ovan i kulören Cactus, och har en UV-beständig yta som inte bleknar i solen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

11. Menton utomhussoffa, Jotex

menton utomhussoffa

Den här soffan tål väder och vind och har ett generöst sittdjup samt tillhörande sittdyna. Soffan finns även i moduler för den som vill bygga en större soffa eller vill anpassa sig efter balkongens yta. Utomhussoffan finns i flera färger. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

12. Pembroke soffa, Brafab

Utomhussoffa från Brafab

Ute efter att skapa en hörna för avslappnade sommardagar? Den här utomhussoffan i loungestil passar på såväl balkong som altan. Soffan är gjord i aluminium, konstrotting och klädseln är gjord för utomhusbruk. Här kan du köpa den (reklamlänk).

13. Soffa i rotting, Cane-line

Rottingsoffa från Cane-line

Ute efter en soffa som går att ha både inne i bostaden och i uterummet? Den här soffan i naturlig rotting och Sunbrella-tyg är lika fin inne som ute. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

14. Saltö soffa, Skargaarden

Saltö utomhussoffa från skargaarden

Stilren och inbjudande tresitssoffa med rundad ram i aluminium och klädsel i tåligt Sunbrella-tyg. Soffan kan stå utomhus året om och finns med beige alternativt grå klädsel. Här kan du köpa den (reklamlänk).

15. Svanö bänk med spaljé, Ikea

Svanö bänk med spaljé från Ikea

Skapa en vägg och ett tak av växter på uteplatsen eller balkongen med den här smarta kombinerade bänken och spaljén. Kombinera den med textilier och ljusslingor eller amplar för extra mysfaktor. Spaljébänken är slitstark, underhållsfri och gjord i stål. Här kan du köpa den.

Annons

Läs mer:

Annons