15 festliga tips och trix för bästa hemmafesten!

15 festliga tips och trix för bästa hemmafesten!

06 mars, 2015

Hur skulle vi överleva vinterns mörka kvällar om det inte vore för alla festligheter? Det är dags att skicka inbjudningskorten, fylla kylen och höja volymen!

Här kommer 15 kalasbra tips och trix för att lyckas med hemmafesten! 

1. Lys upp vägen till festen! Tänd marschallerna i god tid och låt de lysa upp vägen till festen.

2. Starta festen med ett överraskningsmoment! Här har webbredaktör Cassandra städat upp i sin gamla lada och inrett en hästbox till en mysig liten vinkällare med hjälp av några bänkar, kuddar och ett bord. För extra feststämning har hon hängt upp färgglada ljusslingor och pompoms i taket.

Vin och ost-guide från Systembolaget hittar du här. Vill du lyxa till det och hyra in en privat sommelier till festen finns det olika paket hos bland annat Taysta.

3. Ge middagen en surrealistisk touch! Det gör du med roliga attribut som glasögon och mustascher i papper. Kalkera en mall på ett smörpapper. Fäst mallarna med papperstejp på ett utvalt papper av god kvalitet och skär ut med skalpell. Tejpa fast på en blompinne! Mallar och många fler tips hittas i den fina boken I Love Paper av Fideli Sundqvist från Natur och Kultur.

Vill du köpa färdiga party-sticks till middagen hittar du dessa på Bakestore.

CZ7A0830-430x370

4. Fyll taket med ballonger! Helium finns att köpa på exempelvis Teknikmagasinet. Knyt rosetter med vackra band för en extra flott känsla. Här på bilden har webbredaktör Cassandra fäst helium-fyllda jätteballonger i rosa och vitt.

5. Häng girlanger överallt! Fokusera på de områden där ni kommer att sitta som över middagsbordet till exempel. Gör dina egna genom att vika tårtpapper och limma runt ett snöre. Har du tid och lust – klipp ut dina egna pappersprydnader ur vackert omslagspapper. Ballongerna och girlangerna på bilderna kommer från Bakestore.

6. Duka miljövänligt! Extra trevligt blir det att njuta av middagen med servetter i ekologisk bomull Splash Cotton Napkins, 320 kr, Ferm Living.

7. DIY – Gör egna vaser! Färska blommor är ett måste och ger liv till dukningen. Elsa Billgren fyndar gamla trattar second hand och ställer dem upp-och-ner över små snapsglas i nya boken Inred med vintage, Bonnier Fakta förlag.

8. En portion popcorn innan maten. Placera pappersskålar på middagsbordet och fyll på med popcorn, ett kryddmått med vit tryffelolja och lite havssalt till middagen för extra festlig känsla.

9. Duka varje plats unik! En riktigt personlig bordsplacering får du genom att välja ett fint papper, klippa ut ett hjärta och skriva namnet på den som ska sitta på platsen. Para ihop dina porslinfavoriter och skapa din egna personliga servis. Ha ett mål att göra varje plats unik!

10. Färgglad mat efter säsong! Plockmat i buffé-form är både lättsamt och lättskött. Sätt extra färg på tillvaron genom att välja färgglada råvaror efter säsong. Gillar du inte att laga mat eller vill spara tid så väljer du catering.

11. Sockerrus i pastell! Baka dina egna sötsaker eller köp färdiga som i det här fallet! Ljuvliga smaker på cupcakes och cakepops från Cupcake Stockholm!

CZ7A0860-430x369

12. Min tårta är min borg! Du kan göra vimplar av grillpinnar, vackra band, papper, tyg. Finns även band med tunn ståltråd i – då slipper du kladda med lim!

13. Öppen bar! Låt gästerna blanda sina egna drinkar. Dekorera ett bord med drink-glas, citrusfrukter, färska örter, en skål med is och ingredienserna till de drinkar du vill bjuda på under kvällen.

14. Avsluta storstilat! Precis som festen började med en överraskning. Här fick Cassandras gäster testa på att sabrera bubbel in på småtimmarna.

15. Istället för färdknäpp – låt gästerna lämna festen med en liten gottepåse. Köp färdiga bruna papperspåsar och pynta eller vik dina egna av omslagspapper. Färdiga påsar finns på bland annat Bakestore.