Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

14 snygga solsängar och solstolar till uteplatsen 2020

Slappa i solen i sommar! Vi har valt ut 14 snygga solsängar och solstolar till uteplatsen – spana in dem här.
15 april, 2020

 

Nu är sommarens soliga, varma dagar nära. Planerar du att tillbringa sommaren hemma på uteplatsen eller kanske vid poolen? En stilren solsäng gör de avslappnade stunderna lite lyxigare och skönare.

Här är 14 stilfulla solsängar och solstolar som finns i butik just nu: 

1. Gio Outdoor Chaise Longue, B&B Italia

solsäng från B&B Italia

Den här eleganta solsängen är formgiven av Antonio Citterio och är en del av en serie med olika utemöbler som matchar varandra. Solsängen är gjord i massiv teak med en antikgrå look, har ett justerbart ryggstöd samt hjul som gör det enklare att flytta den. Dynan ingår och finns i olika tyger. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

2. Set om två solsängar, Ethimo

solstol 2-pack från Ethimo

Stilfull solsäng i miljöcertifierad teak från italienska Ethimo. Solsängarna säljs i set om två och passar både vi poolen och på altanen. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Awin.com).

3. Klassisk solstol i teak, Skagerak

Solstol från Skagerak

Solstolen Steamer Deck Chair kommer från danska Skagerak och har fina, runda linjer samt ett integrerat fotstöd. Stolen är gjord i teak och kan kombineras med tillhörande dyna. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

4. Vilstol, Brafab

Solstol Ribbon från Brafab

Ekologisk, FSC-märkt solstol tillverkad i björk, furu och hamparep. Stolen går att justera i två olika lägen och är hopfällbar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

5. BK 14 solstol, Carl Hansen

Solstol från Carl Hansen

Stilren solstol i oljad teak designad av Bodil Kjær redan år 1959 för Carl Hansen & Søn. Stolen finns med alternativt utan kuddar och ryggstödet på stolen är reglerbart och går att fälla ner helt. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

6. Bahama deck chair, EMU

Bahama Deck chair från EMU

Den här solstolen i pulverlackad aluminium och ett slitstarkt tyg blir en fin möbel på balkongen eller uteplatsen. Solstolen är lätt att möblera med och finns i flera olika utföranden, här ovan i kulörkombinationen beige/brons. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

7. Solsäng Alassio, Jotex

solsäng som även fungerar som soffa

Praktisk solsäng som även fungerar som soffa, vilket gör den snygg på såväl balkong som uteplats. Finns i svart och mörkgrått alternativt vitt och greige. Ryggstödet går att justera i olika lägen och finns för både vänster och höger sida. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

8. Solsäng, Cane-line

snygg solsäng från cane-line

Solsängen Amaze är formgiven av designteamet Foersom & Hiort-Lorenzen MDD för Cane-line och har rena linjer och en stilren design. Den är anpassad för det nordiska klimatet och gjord helt i teak. Ryggstödet går att fälla ner helt, vilket gör att solsängen även kan användas som en bänk eller soffa. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

9. Vilstol, Skargaarden

H55 vilstol från Skargaarden

Vilostolen H55 ritades redan år 1955 och är gjord i teak och rostfritt stål med klädsel i canvas. Stolen lämpar sig både inne i bostaden och ute på altanen som solstol. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

10. Solsäng i rotting, Ellos Home

solsäng i rotting från ellos home

Solsäng i rotting med höj- och sänkbart ryggstöd samt avtagbart fotstöd. Går att använda inne och ute samt att komplettera med en tillhörande dyna. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

11. Shine sunbed, EMU

solsäng shine sunbed från EMU

Minimalistisk solsäng designad av Arik Levy för EMU, här i färgen Taupe. Solbädden är stapelbar, vilket gör det smidigt att förvara flera solsängar. Stommen är tillverkad i aluminium, medan tyget är vattenavvisande. Finns i fyra olika färger. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

12. Bistro chaise longue, Fermob

solstol från fermob

Stilren solstol som är enkel att flytta och gjord i slitstark, lackad metallplåt. Här syns solstolen i färgen Storm grey, men den finns i ett stort antal olika färger. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

13. Margariti vilstol med fotpall, Brafab

Solstol Margariti från Brafab

Solstol med tillhörande fotpall som är lika snygg och användbar på altanen som i trädgården. Stolen har en klassisk design och är tillverkad för hand i teak. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tradedoubler.com).

14. Solsäng, Åhléns

vit solsäng från åhléns

Vit, minimalistisk solsäng i underhållsfri aluminium och textil. Solsängen går att fälla ner helt och reglera i fyra olika lägen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Här är 2020 års trender för uteplats och trädgård

15 snygga soffor till uteplatsen och balkongen

11 utemöbler som passar både ute och inne