Artikeln innehåller reklamlänkar

14 snygga compact living-möbler till det lilla sovrummet

Möbler till compact living-sovrum

Ett compact living-sovrum behöver inte vara svårt att få till. Maxa det lilla sovrummet med funktionella möbler och detaljer – som dessutom är snygga. Spana in våra 14 smarta shoppingtips nedan!
22 november, 2019

Våra sovrum är inte bara till för att vi ska få en god nattsömn. Det är här vi tillbringar lata söndagsmorgnar, läser sent in på natten, tittar på serier samt i ofta även förvarar våra kläder.

Låt inte ett dina kvadratmetrar begränsa din stil eller bekvämlighet. Med lite finess kan du inreda både praktiskt, trivsamt och personligt. Anamma compact living-tänket fullt ut eller inspireras av det smarta tänkesättet när du inreder sovrummet, oavsett om det är litet eller inte.

Från sängbord och lampor till klädförvaring – vi listar 14 snygga möbler och detaljer som utnyttjar kvadratmetrarna till max!

1. Hyllsystem Pythagoras, Maze

Vit hylla med snygga fästen i guldfärgad, återvunnen metall. Perfekt som ett minimalistisk sängbord eller som extra förvaring på väggen i sovrummet. Finns att köpa här (länk till butik).

2. Sittpuff med förvaring, Åhléns

En sittpuff har många användningsområden – den ger rummet en sittplats, en fin detalj och en avlastningsyta. Den här sittpuffen har dessutom inbyggd förvaring, vilket är praktiskt oavsett om man bor stort eller litet. Finns att köpa här (länk till butik).

3. Curva hylla/sängbord, AYTM

En stilren vägghängd hylla med förvaring på två hyllplan. Hyllan är gjord i pulverlackerat järn och fungerar som ett smart sängbord när det är ont om plats på golvet. Här i krom, finns även i svart och guld. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

4. Compact living-klädförvaring, Ferm living

Funktionell och stilfull i ett – det är den här klädhängaren i ask och metall från danska Ferm Living. Klädhängaren erbjuder kvadratsmart förvaring av kläderna i sovrummet. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

5. Edgy sängbord, Maze

Modernt och stilfullt sängbord med en hylla upptill och ett matchande metallunderrede som ger ytterligare förvaring intill sängen. Eftersom hyllan är vägghängd frigör den plats på golvet i sovrummet. Hyllan är tillverkad i Sverige. Finns att köpa här (länk till butik).

6. Lampa med hylla, Frama

Kombinera nattduksbord och sänglampa i ett med den här snygga vägglampan, här i mässing. Finns även i grått, koppar, svart och vitt. Finns att köpa här (länk till Nordiska Galleriet).

7. Spegel med hylla, Jotex

Speglar öppnar upp och får små rum att kännas luftigare och större. Den här ovala spegeln har en slät, svart metallram och en praktisk hylla nertill. Spegeln finns i två storlekar och passar i såväl sovrum, klädkammare som hall. Finns att köpa här (länk till butik).

8. Dörrkrok, Åhléns

Smidig klädhängare som placeras över dörren och har fyra krokar. Här i guldfärgad stål, finns även i svart. Finns att köpa här (länk till butik).

9. Pujo sängbord, Ferm Living

Litet sängbord med stilren siluett som blir ett stilfullt inslag och en praktisk avlastningsyta för boken, mobilen, läsglasögonen och väckarklockan. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

10. Spegel med förvaring, Jotex

Skippa klädstolen i sovrummet och inred istället med en snygg stege – här i kombination med en spegel. På stegen kan du hänga allt från kläder och handdukar till accessoarer och tidningar. Finns att köpa här (länk till butik).

11. Klädhängare, Design of

Minimalistisk klädhängare i stål som förvarar kläderna på ett yteffektivt sätt i sovrummet. Klädhängaren finns i vitt och svart utförande. Finns att köpa här (länk till Rum21).

12. Förvaringsbänk, Åhléns

Den här förvaringsbänken ger gott om förvaring för kläder, skor eller sängkläder, samtidigt som den ger en sittplats. Dessutom är den hopfällbar, vilket gör den enkel att förvara när den inte används. Fin att placera i ändan av sängen, men fungerar även utmärkt i hallen. Finns att köpa här (länk till butik).

13. Vägglampa, Ellos Home

En vägghängd lampa ger plats för annat på nattduksbordet, samtidigt som den lyser upp intill sängen. Den här stilrena svarta lampan har en svängbar arm och ledbar skärm som gör den praktisk i hemmets alla rum. Finns att köpa här (länk till Ellos).

14. Platsa säng med garderob, Ikea

För dig som vill utnyttja varje centimeter av kvadratmetrarna i hemmet är en compact living-säng ett självklart val. Den här sängen kombinerar säng och garderob i ett, vilket gör den till ett utmärkt val när man vill skärma av en sovdel i ett större rum. Finns att köpa här.

Läs mer:

Uppdatera sovrummet – 11 snygga sängbord i butik

7 fina compact living-lösningar för ett litet sovrum

17 smarta och snygga compact living-möbler till hallen