Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

13 snygga badrumslampor som är IP 44-klassade

11 mar, 2019 
AvNina Nyström
Står du inför en badrumsrenovering? Val av detaljer som belysning, speglar och kommod gör stor skillnad för stilen och upplevelsen av ditt badrum. Vi har sonderat utbudet och hittat 13 lampor som är både snygga och IP 44-klassade.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Badrummet renoverar man inte särskilt ofta och därför väljer de flesta ganska tidlösa material på golv och väggar. Ett smart och långsiktigt, val, men ibland kan det kännas lite opersonligt. Som tur är finns det fortfarande många sätt att göra ditt badrum både lyxigt och annorlunda och få det att andas genomtänkt design. Just nu ser man exempelvis halvkaklade badrum överallt, och de ger stora möjligheter att göra spännande val med tapeter, tavlor och ”vanliga” lampor för att förvandla badrummet till, just det – ett rum.

Men att hitta badrumsbelysning som både är något utöver det vanliga och samtidigt klarar IP-kraven är inte det lättaste. Hör alltid med din elektriker vad som krävs just där du tänkte placera lampan, men har du ett stort badrum med fler olika våtrumszoner är det enklare att komma undan med en lättare IP-klassning, än i ett mindre badrum där fukten cirkulerar runt.

Tips! Något många missar när man letar lampor till badrummet är att leta även bland utomhusbelysning. Där finns det till exempel både designklassiker och andra snygga lampor i mer industriell stil, samtliga anpassade för att klara rejäla mängder vatten.

Annons

Här har vi valt ut 13 varianter som är både säkra och snygga:

1. AJ-lampa, Louis Poulsen

Louis Poulsen lampa AJ badrum

Arne Jacobsens klassiska lampa finns även för utomhusbruk – och är således säker även för badrummet. Finns i vitt, beige och svart. Finns att köpa här (reklamlänk).

2. Vägglampa i mässing, Aneta

Badrumslampa i mässing

Antik mässingsfinish ger värme åt badrummet och lampan passar lika bra ovanför spegeln som i par längs sidorna. En kameleont som passar till många olika stilar.

Annons

3. Mini Glo-Ball, Flos

Slos badrumslampa för spegel/vägg

Flos klassiker i handblåst glas kan fästas i taket, på väggen eller varför inte på spegeln, där den ger fina effekter. Finns att köpa här (reklamlänk).

4. Svart badrumslampa med retrokänsla, Ifö

Svart retrolampa badrum

Satsar du på retrokänsla i badrummet? Här är en uppdaterad variant på lampan som återfanns i varje folkhemslägenhet under nittonhundratalets senare hälft. Välj mellan svart eller vit keramikbas. Finns att köpa här.

Annons

5. Dubbla klotlampor i mässing, Aneta

Klotlapa dubbel i mässing för badrum

Lampa i antikmässing eller krom med opalvita glas. Du väljer själv om du vill ha kloten pekandes uppåt eller nedåt.

6. Bumling vägglampa, Ateljé Lyktan

Bumling lampa för utomhus eller badrum

Anders Pehrsons 60-talsklassiker finns även för utomhusbruk, dock utan de klassiska lamellerna. Finns att köpa här.

Annons

7. Klassisk vägglampa i gammaldags stil, Ikea

Lillholmen badrumslampa

Prisvärda klassikern Lillholmen finns i både mässing och förnicklad variant och passar perfekt till halvkaklade väggar. Kan monteras både uppåt och nedåt. Finns att köpa här.

8. Lampett i silver med tygskärm, Burlington

Lampett med skärm för badrum

En klassisk lampett ger badrummet en elegant och gammaldags rumskänsla. Finns med vit eller grå tygskärm. Finns att köpa här.

Annons

9. Liten hängande lampa i stilren modell, Foscarini

Lampa Foscarini Ip44

Uppdaterad varianten av den populära pendellampan Aplomb, från italienska Foscarini. Den här utomhusvarianten är tillverkad i betong och aluminium och finns i tre olika färger: grå, grön eller röd. Finns att köpa här (reklamlänk).

10. Duo vägglampa, AH Belysning

Dubbel vägglampa i klassisk stil

Klassisk badrumsmodell med en elegant twist i guld- och silverfinish. Finns att köpa här.

Annons

11. Klassisk stallykta, Northlight

Svart stallampa

Svart lampa med gammaldags industrikänsla gör sig fint i badrummet och passar till många olika stilar. Finns att köpa här (reklamlänk).

12. Trendig klassiker i industristil, Lampe Gras

Lampe Gras för badrum

Bernard-Albin Gras industriella klassiker har snart 100 år på nacken och är mer populär än någonsin. No 304 finns även i den här fukttåliga modellen.

Annons

13. Kristallkrona för badrum, Ellos Home

Kristallkrona för badrum

Vad är den ultimata badrumsdekadensen om inte en kristallkrona? Finns att köpa här (reklamlänk).

Foto startbild: Ikea

Läs mer:

5 drömmiga badrum att inspireras av inför renoveringen

7 enkla och trendiga sätt att förnya badrummet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons