Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

13 favoriter vi vill tapetsera med i vår

31 mar, 2017 
AvCaroline Holmbom
Låt väggarna få en ny klädsel! Här är 13 inspirerande tapettips som ger ett lyft åt hemmets olika rum.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tapeter ger mervärde till ett rum eftersom de sätter karaktär och skapar en känsla.

Tänk på vilken stämning du vill att rummet ska ge och välj tapet därefter. Kanske blir det någon av dessa favoriter?

Sandberg Wallpaper vill inspirera till ett mer hållbart perspektiv på förändring och slår med sin nya kollektion Rand ett slag för tidlösa, randiga tapeter att älska år efter år. Här syns tapeten Magnus med vita och svarta breda ränder, 870 kr/rulle.

Annons

Tapeten Hazy Illusions ser ut som en målad vägg med olika skuggpartier, vilket skapar en mjuk och behaglig inramning åt inredningen. Pris 295 kr/kvm, MrPerswall.se, alla möbler kommer från Mio.

Ett smart och kul alternativ till klassisk magnet- och skoltavelfärg är en magnetisk tapet! Fäst fotografier och teckningar direkt på väggen eller rita och skriv med skoltavelkrita. Tapeten finns i tre olika storlekar och säljs hos Sistersguild.co.uk.

Annons

Cole & Sons nya tapet- kollektion är framtagen i samarbete med sydafrikanska Ardmore Ceramic Art. Kollektionen hyllar afrikansk kultur och tradition med vackra mönster från Zulu-folkets pärlarbeten och korgar. Bland mönstren syns även djur, som exempelvis elefanterna på tapeten Safari Dance, pris 990 kr/rulle.

Med sina stilistiska skuggor och sin handmålade känsla ser tapeten Limerence från Londonbaserade House of Hackney ut som en enorm oljemålning på väggen. Mönstret är inspirerat av Sri Lankas tropiska grönska, 1 790 kr/rulle.

Annons

Att intresset för palmer och stora bladverk fortfarande är stort syns på textilier och tapeter i vår. Bland Christian Lacroix nya mönster för Designers Guild hittar vi bland annat tapeten Groussay Vert Buis med gröna palmblad mot svart botten. Pris 895 kr/rullen.

Varför inte tapetsera med ränder på diagonalen? Vid tapetsering av flera väggar skapas effektfulla möten i hörnen. En vägg strävar uppåt och en nedåt och ränderna bildar ett V-format mönster. Pris 895 kr/rulle, Mimou.

Annons

Formgivaren Emelie Leijons vackra kollektion Nordic Stories utökas nu med tapeter i tre olika mönster. Nordic Stories är inspirerad av den nordiska naturen, och alla motiv är foton av övervintrade löv och blommor som Emelie har fotat över ljusbord. Tapeten finns att köpa hos Photowall.se och kostar 317 kr/kvm.

 

Annons

Att limma tidnings- eller boksidor på väggen är ett vackert och annorlunda sätt att skapa en personlig tapet. Tapeten Mark Twain knyter an till just detta sätt att smycka väggarna. Den består av blad från kapitlet om New England i en gammal reseguide från 1 899. Pris 899 kr/rulle, Lexington/Borås Tapeter.

Fototapeten Frontage ser ut som en vacker panel i mörkt trä och skapar en varm ombonad känsla i rummet. Pris 295 kr/kvm, hos Rebelwalls.se.

Annons

Tapetvarumärket Eco har återtagit sitt ursprungsnamn Engblad & Co för att hylla sitt arv som spänner över mer än 170 år. I samband med namnbytet lanseras en tapetkollektion med mönster ur arkivet. Här syns den härligt mönstrade tapeten Näckros, 379 kr/rulle, Engblad & Co

Alla mönster i norska formgivaren Andreas Engesviks tapetkollektion Manuscript har först målats för hand och sedan tryckts digitalt i samarbete med Photowall. Här syns tapeten Rain med blå vertikala streck på vit botten, 325 kr/kvm.

Annons

Londonbaserade designstudion Sonya Winner är känd för sin unika, färgstarka formgivning som sträcker sig från mattor till grafiska tapeter. Den geometriskt mönstrade tapeten Kaleidoscope finns i tre olika färgställningar och kostar cirka 1600 kr/rulle, exklusive frakt, Sonyawinner.com.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons