Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

11 stylingdetaljer vi älskar – enligt Hemnet

20 dec, 2017 
Sammet, silver och skulpturer. Det är några av stylingdetaljerna som börjat dominera på Hemnet, men flera av årets finaste detaljer har vi bara sett början av. Här är elva trenddetaljer från Hemnet som vi tar med oss in i 2018.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Allt fler väljer att styla sin lägenhet inför försäljning och Hemnet är inte längre endast till för att hitta ett nytt hem. Bland de proffsstylade lägenheterna finns gott om inredningsinspiration och nya trender att snappa upp. En av de populäraste stylingdetaljerna från i år har redan tagit sig in i många hem.

– Jag skulle säga att sittpuffen varit den absolut populäraste stylingdetaljen i år. Den har man sett väldigt mycket av på Hemnet, men det är en trend som man även ser i många hem, till skillnad från exempelvis piedestalen, som kanske är en lite svårare trend att applicera hemma, säger Emma Priwin, inredningsexpert på Hemnet.

Emma Priwin tror att vi bara sett början på de flesta av årets stylingdetaljer på Hemnet.

– Sammet och sittpuffen har vi inte sett slutet på. Samma sak gäller de mörka träslagen och de kalla metallerna, de tror jag kommer slå igenom stort 2018. Även viskosmattor är något som många börjar få upp ögonen för och som vi kommer se ännu mer av under 2018.

Annons

Här listar vi 11 av årets stylingdetaljer vi älskar – som vi även tar med oss in i 2018:

1. Sittpuffen

I år byttes dagbädden ut mot en skön sittpuff. Sittpuffen har tagit sig in i såväl vardagsrummet, hallen som i sovrummet och har varit en av årets trendigaste detaljer. Särskilt populär har varianten klädd i sammet varit.

Marinblå sittpuff
Foto: Meli Meli Home

2. Mörka träslag

Mörka ädelträslag skapar kontraster och djup och börjar bli ett trendigt inslag i inredningen. Något som inte är helt oproblematiskt ur miljösynpunkt.

– Många mörka ädelträslag är inte så miljövänliga i framställningen och har en stor miljöpåverkan jämfört med de nordiska alternativen som finns. Det som på något sätt kan rättfärdiga trenden är att många möbler vi ser i dag är vintage. Vill man ha den mörka känslan kan man hitta andra bra alternativ som rökt eller betsat trä, säger Emma Priwin från Hemnet.

Annons
Mörkt träskrivbord
Foto: Emily Laye Mäklare: JM Styling: Maria Ramse

3. Piedestalen och skulpturen

Piedestalen är en av årets trendigaste stylingdetaljer på Hemnet. Den ger en exklusiv touch och kan visa upp både blommor, växter och mindre skulpturer. Just skulpturer, med eller utan piedestal, har även blivit allt mer populära som blickfång i inredningen.

Svart matbord och stolar
Foto: Fantastic Frank Styling: Josefin Hååg

4. Kalla metaller

Mässing och koppar i all ära, men allt fler byter ut detaljerna mot kalla metaller som silver och krom – åtminstone på Hemnet. Emma Priwin tror att trenden med kalla metaller bara har sett sin början och spår att den kommer bli betydligt större under 2018.

Annons
Metallvaser
Foto: Bybinett/Skultuna

5. Udda designstolar vid matbordet

Designstolar har länge varit en favorit bland inredningsintresserade som väljer att investera en större summa i några möbler. Enligt en av de senaste trenderna behöver man dessutom inte välja längre – nu mixar många glatt olika designstolar runt matbordet.

Udda stolar
Foto: Kronfoto Mäklare: Innerstadsspecialisten

6. Inmålat i greige

Årets trendigaste färg har gått i en färgskala mellan beige och grått, även kallad för greige eller mullvadsbeige. Dessutom målas hemmet gärna ton i ton – såväl vägg, skåp, hyllor som lister.

Annons
Grå inredning
Foto: Cim Ek för Alvhem mäkleri Styling: Sarah Widman, Evalotta Sundling och Elin Kicken

7. Viskosmattor

Enfärgade, sobra, stora och framförallt mjuka. De stora viskosmattorna tar sig in i allt fler hem för att göra golvet under våra fötter lite mjukare och skönare att gå på.

Stukatur
Foto: Anders Bergstedt Mäklare: Entrance mäkleri Styling: Anna Furbacken

8. Unika lampor och opalglas

Den trendmedvetna har övergett den nakna glödlampan till förmån för glödlampor i vitt opalglas. Själva lampan i sig ska även gärna vara unik och auktionssajternas vintagelampor är hett eftertraktade.

Annons
Grått vardagsrum
Foto: Elisabethphotography Mäklare: Bostadsrättsspecialisten

9. Sammet

Titeln som årets material tas utan tvekan hem av sammet. Vi har sett den i såväl sittpuffar som soffor, kuddar och gardiner och sammet har redan tagit sig in i många svenska hem permanent.

Marinblå sammetssoffa
Foto: Ikea

10. Fåtöljen

Förutom piedestaler och skulpturer så har många satt tonen i vardagsrummet med en utstickande fåtölj. Oavsett ny, vintage eller design så bryter en udda fåtölj av och skapar kontrast.

Annons
Grå sammetsmatta
Foto: Emily Laye Mäklare: JM Styling: Maria Ramse

11. Pampasgräs

Snittblommor och dyra buketter hamnar i skymundan när torkade blommor och kvistar börjar ta plats i bostäderna på Hemnet. Speciellt trendigt just nu är det vackra pampasgräset med sina ljusa, stora vippor.

Pampagräs
Foto: Anders Bergstedt Mäklare: Entrance mäkleri Styling: Style by Mouche

Läs mer:

5 stora inredningstrender 2018 – enligt Pinterest

Här är de mest klickade objekten på Hemnet 2017

Trendspaning: Så ser svenskarnas drömboende ut 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons