11 snygga favoriter ur Ikea-katalogen 2019

Favoriter från Ikeas katalog hösten 2019

Möbelbibeln är äntligen här – och med den en mängd höstnyheter till hemmets alla rum. Vi listar favoriterna att spana in!
14 augusti, 2019

Ikeas nya katalog har lanserats och den börjar så småningom dimpa ner i brevlådor runt om i landet. Utöver en stor dos inspiration till hemmet och flera kvadratsmarta lösningar innehåller katalogen även massvis med nyheter för den nya säsongen.

Fokuset för i år ligger på en smidig vardag och den viktiga sömnen. Bland nyheterna finns en mängd förvaringslösningar, flexibla möbler och stilfulla detaljer.

Vi har plockat ut elva favoriter ur Ikea-katalogen 2019 – scrolla vidare för att se dem.

1. Platsa/lätthet sängstomme med förvaring, 5 145 kronor

En flexibel förvaringslösning och säng i ett. Platsa är en mycket kvadratsmart möbel i det lilla hemmet där förvaringsutrymmet är begränsat.

2. Ottsjön duschdraperi, 79 kronor

Snyggt duschdraperi med minimalistiska blå ränder som ger ett fräscht intryck i badrummet.

3. Symfonisk bordslampa med wifihögtalare, 1995 kronor

Bordslampa i stilren design som kombinerar belysningen med högtalaren, två viktiga komponenter för att göra hemmet precis så mysigt som man vill att det ska vara.

4. Nikkeby klädställning, 599 kronor

En klädställning som löser problemen med den berömda klädstolen genom att kombinera stänger och hyllplan. Ställningen är gjord i lackat stål och finns även i grågrönt.

5. Kungsblomma påslakanset, 349 kronor

Få hotellkänsla i sovrummet med krispigt vita lakan. Det här setet har en snygg kontrasterande svart rand runt såväl kudde som täcke.

6. Eket väggmonterat skåp, från 150 kronor

Det klassiska och stilrena väggmonterade skåpet Eket har fått ny kostym och finns nu i fler färger. Kombinera flera skåp i olika eller samma kulör för en personlig förvaringslösning.

7. Symfonisk wifi-bokhyllehögtalare, 995 kronor

Älskar du att lyssna på ljudböcker eller poddar innan du ska sova? Eller vill du vakna till din favoritlåt? Den här högtalaren kan i så fall vara något för dig. Högtalaren fungerar även som ett nattduksbord tack vare sin smidiga avlastningsyta.

8. Metod/Bodbyn köksö i grönt, 12 928 kronor

Grönt är en av trendfärgerna i köket och det är lätt att förstå varför kulören är så älskad. Hos Ikea syns den i en ny köksö samt ett förvaringsskåp med vitrindörrar som båda piggar upp i köket.

9. Golvspegel Vennesla, 1 295 kronor

En kvadratsmart möbel som kombinerar förvaring och helkroppsspegel. Tack vare sin smarta form passar den snyggt i det tomma hörnet i hemmet.

10. Bergpalm påslakanset, 299 kronor

Det här rosa smalrandiga påslakansetet ger en romantisk känsla till sovrummet och är tillverkat i sval bomull.

11. Gullsparv påslakanset för spjälsäng, 129 kronor

Påslakanset tillverkad i mjuk bomull för familjens minsting. Täcket har blåvita ränder och ett matchande broderi, medan örngottet går i vitt med en fin kant.

Foto: Ikea

Läs mer:

Tjuvkika på nya Ikea-katalogen – se inspirationsbilderna här

Intervju: Eva Lilja Löwenhielm blir Ikeas nya designchef

Hösten 2019 på Ikea – se de första nyheterna (och våra favoriter!)