Artikeln innehåller reklamlänkar

11 tidlösa inredningsfavoriter att fynda på mellandagsrean 2019

inredning på mellandagsrea 2019

Julen är förbi och nu är mellandagsrean här! Vi tipsar om butikerna att spana in och de tidlösa inredningsdetaljerna som du kan fynda till nedsatt pris just nu – och inreda med i många år framöver.
25 december, 2019

Mellandagsrean är kanske en av de mest välkända reorna i Sverige och startar enligt tradition efter att julklapparna öppnats, det vill säga den 25:e december. Många butiker smygstartar dock rean redan tidigare och låter den gärna pågå ända fram till det nya året.

Butiker som har bra rea på inredning på mellandagsrean

Nordiska Galleriet har 30 % på utvalda möbler, belysning och detaljer. Här kan du fynda (länk till Nordiska Galleriet).

RoyalDesign har upp till 70 % på designinredning. Här kan du fynda (länk till RoyalDesign).

Rum21 har upp till 50 % på möbler och inredning. Här kan du fynda (länk till Rum21).

Granit har upp till 50 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (länk till butik).

Jotex har upp till 50 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (länk till butik).

Åhléns har upp till 50 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (länk till butik).

Ellos Home har upp till 70 % på tusentals varor. Här kan du fynda (länk till Ellos).

Lagerhaus har upp till 70 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (länk till butik).

Hemtex har upp till 50 % på textilier och inredning. Här kan du fynda (länk till Hemtex).

Designtorget har upp till 50 % på inredning. Här kan du fynda (länk till Designtorget).

Nordic Nest har upp till 70 % på tusentals produkter. Här kan du fynda (länk till Nordic Nest).

Confident Living har upp till 70 % på utvalda varor. Här kan du fynda (länk till butik).

5 tidlösa inredningsdetaljer att fynda på mellandagsrean 2019

1. Lampor

Snygga designlampor står sig år efter år och blir tidlösa inredningsdetaljer som flyttar med från hem till hem. Dessutom hänger de ofta högt, vilket skyddar dem från slitage och nyfikna barn. Har du suktat efter en favorit en längre tid? Då kanske det kan vara läge att fynda den nu till nedsatt pris.

Night Owl bordslampa, Fritz Hansen

Den här eleganta lilla bordslampan formgavs av Nicholai Wiig Hansen för Fritz Hansen år 2016 och har blivit en tidlös favorit hos många. Lampan finns i fyra utföranden. Här kan du fynda den (länk till RoyalDesign).

Twice taklampa, House Doctor

Tidlös taklampa med kupor i vitt opalglas och modern armatur svart. Den här lampan från danska House Doctor blir ett elegant och minimalistiskt inslag i hemmet. Här kan du fynda den (länk till RoyalDesign).

2. Ljusstakar

Här uppe i norr präglar mörkret en stor del av året och därför inreder vi gärna med ljus året om. Klassiska ljusstakar blir därför inte bara praktiska nödvändigheter, utan även bestående inredningsdetaljer som vi gärna lägger lite extra på för att de ska matcha vår inredningsstil.

Season ljusstake, Georg Jensen

Elegant ljusstake i skandinavisk stil som passar året om, men är enkel att dekorera till jul för att förvandla den till en adventsljusstake. Här kan du fynda ljusstaken (länk till RoyalDesign).

Nappula ljusstake, Iittala

Den här ljusstakens uttryck kombinerar en modern look med vintageinspiration. Ljusstaken finns i flera olika färger och i två storlekar och den är även lätt att kombinera med andra ljusstakar. Här kan du fynda den (länk till RoyalDesign).

3. Speglar

Speglar är inte bara praktiska utan har nu också blivit stilfulla inredningsdetaljer i våra hem. Särskilt snygga blir de i hemmets mindre rum, där de öppnar upp samtidigt som de sätter stilen utan att ta mycket plats.

Rund spegel, House Doctor

 

 

Den stora runda spegeln har blivit en inredningsfavorit i många hem. Den är både en vacker och praktisk detalj, som passar i såväl hall som vardagsrum. Här kan du fynda spegeln (länk till Nordic Nest).

Angui spegel, AYTM

Stilfull oval spegel med guldfärgad ram som drar blicken till sig. Snygg såväl i hallen som tillsammans med flera speglar eller tavlor på tavelväggen. Här kan du fynda den (länk till Nordiska Galleriet).

4. Krukor och vaser

Vi älskar att inreda med grönska och ett rum är knappast komplett utan en liten detalj i grönt. En snygg kruka eller vas ger inte bara växterna ett lyft, utan blir även ett stilfullt inslag i inredningen.

Kruka, DBKD

Krukan Cloudy som formgivits av Hanna Wessman för populära DBKD har blivit något av en klassiker i många hem. Den stilfulla krukan finns i flera färger och storlekar och är dessutom enkel att matcha med andra krukor i hemmet. Här kan du fynda krukan (länk till Ellos).

Sphere vas, By on

Rund glasvas med räfflad yta i transparent glas. Vasen står på fot och blir ett fint komplement till buketten. Här kan du fynda vasen (länk till butik).

5. Stolar

Designstolar står sig inte bara i år – utan i generationer. De är sköna, tidlösa och ofta enkla att matcha till flera olika bord och stilar. Dessutom håller sig andrahandsvärdet högt om du mot för modan skulle tröttna på klassikerna.

Wood H17 pinnstol, Department

En klassisk, snygg pinnstol som aldrig går ur tiden. Den här stolen finns i flera utföranden, här ovan i trendigt grågrönt. Här kan du fynda stolen (länk till RoyalDesign).

Masters Chair 5865, Kartell

Masters Chair av Philippe Starck och Eugeni Quitllet för Kartell fick sin inspiration av klassikerna Sjuan av Arne Jacobsen, Tulip av Eero Saarinen och Eiffel av Charles Eames. Att Masters Chair blivit en populär designstol i sig är då ingen överraskning. Stolen är gjord i slitstark plast och är stapelbar. Här kan du fynda stolen (länk till Nordiska Galleriet).

Jitra Karmstol, Ellos Home

Tidlös karmstol med sits och rygg i vacker rotting och bekväma armstöd. Här i svartbetsad björk, finns även i vitbetsad ek. Här kan du fynda den (länk till Ellos).

Läs mer:

6 designklassiker att fynda second hand – som håller livet ut

11 fina bordslampor – som står sig år efter år

5 fina tips: Så skapar du en tidlös inredning