Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

11 tidlösa inredningsfavoriter att fynda på mellandagsrean 2019

25 dec, 2019 
inredning på mellandagsrea 2019
Julen är förbi och nu är mellandagsrean här! Vi tipsar om butikerna att spana in och de tidlösa inredningsdetaljerna som du kan fynda till nedsatt pris just nu – och inreda med i många år framöver.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mellandagsrean är kanske en av de mest välkända reorna i Sverige och startar enligt tradition efter att julklapparna öppnats, det vill säga den 25:e december. Många butiker smygstartar dock rean redan tidigare och låter den gärna pågå ända fram till det nya året.

Butiker som har bra rea på inredning på mellandagsrean

Nordiska Galleriet har 30 % på utvalda möbler, belysning och detaljer. Här kan du fynda (reklamlänk).

RoyalDesign har upp till 70 % på designinredning. Här kan du fynda (reklamlänk).

Rum21 har upp till 50 % på möbler och inredning. Här kan du fynda (reklamlänk).

Granit har upp till 50 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (reklamlänk).

Jotex har upp till 50 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (reklamlänk).

Åhléns har upp till 50 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (reklamlänk).

Ellos Home har upp till 70 % på tusentals varor. Här kan du fynda (reklamlänk).

Lagerhaus har upp till 70 % på utvalda produkter. Här kan du fynda (reklamlänk).

Annons

Hemtex har upp till 50 % på textilier och inredning. Här kan du fynda (reklamlänk).

Designtorget har upp till 50 % på inredning. Här kan du fynda (reklamlänk).

Nordic Nest har upp till 70 % på tusentals produkter. Här kan du fynda (reklamlänk).

Confident Living har upp till 70 % på utvalda varor. Här kan du fynda (reklamlänk).

5 tidlösa inredningsdetaljer att fynda på mellandagsrean 2019

1. Lampor

Snygga designlampor står sig år efter år och blir tidlösa inredningsdetaljer som flyttar med från hem till hem. Dessutom hänger de ofta högt, vilket skyddar dem från slitage och nyfikna barn. Har du suktat efter en favorit en längre tid? Då kanske det kan vara läge att fynda den nu till nedsatt pris.

Night Owl bordslampa, Fritz Hansen

Night Owl lampa från Fritz Hansen på mellandagsrea

Den här eleganta lilla bordslampan formgavs av Nicholai Wiig Hansen för Fritz Hansen år 2016 och har blivit en tidlös favorit hos många. Lampan finns i fyra utföranden. Här kan du fynda den (reklamlänk).

Annons

Twice taklampa, House Doctor

Twice lampa från House Doctor på mellandagsrea 2019

Tidlös taklampa med kupor i vitt opalglas och modern armatur svart. Den här lampan från danska House Doctor blir ett elegant och minimalistiskt inslag i hemmet. Här kan du fynda den (reklamlänk).

2. Ljusstakar

Här uppe i norr präglar mörkret en stor del av året och därför inreder vi gärna med ljus året om. Klassiska ljusstakar blir därför inte bara praktiska nödvändigheter, utan även bestående inredningsdetaljer som vi gärna lägger lite extra på för att de ska matcha vår inredningsstil.

Annons

Season ljusstake, Georg Jensen

Ljusstake från Georg Jensen

Elegant ljusstake i skandinavisk stil som passar året om, men är enkel att dekorera till jul för att förvandla den till en adventsljusstake. Här kan du fynda ljusstaken (reklamlänk).

Nappula ljusstake, Iittala

Nappula ljusstake från iittala

Den här ljusstakens uttryck kombinerar en modern look med vintageinspiration. Ljusstaken finns i flera olika färger och i två storlekar och den är även lätt att kombinera med andra ljusstakar. Här kan du fynda den (reklamlänk).

Annons

3. Speglar

Speglar är inte bara praktiska utan har nu också blivit stilfulla inredningsdetaljer i våra hem. Särskilt snygga blir de i hemmets mindre rum, där de öppnar upp samtidigt som de sätter stilen utan att ta mycket plats.

Rund spegel, House Doctor

 

 

Rund spegel från House Doctor på mellandagsrean 2019

Den stora runda spegeln har blivit en inredningsfavorit i många hem. Den är både en vacker och praktisk detalj, som passar i såväl hall som vardagsrum. Här kan du fynda spegeln (reklamlänk).

Angui spegel, AYTM

Angui spegel från aytm

Stilfull oval spegel med guldfärgad ram som drar blicken till sig. Snygg såväl i hallen som tillsammans med flera speglar eller tavlor på tavelväggen. Här kan du fynda den (reklamlänk).

Annons

4. Krukor och vaser

Vi älskar att inreda med grönska och ett rum är knappast komplett utan en liten detalj i grönt. En snygg kruka eller vas ger inte bara växterna ett lyft, utan blir även ett stilfullt inslag i inredningen.

Kruka, DBKD

Cloudy Kruka från DBKD av Hanna Wessman

Krukan Cloudy som formgivits av Hanna Wessman för populära DBKD har blivit något av en klassiker i många hem. Den stilfulla krukan finns i flera färger och storlekar och är dessutom enkel att matcha med andra krukor i hemmet. Här kan du fynda krukan (reklamlänk).

Sphere vas, By on

Annons
Vas i räfflat glas från By On

Rund glasvas med räfflad yta i transparent glas. Vasen står på fot och blir ett fint komplement till buketten. Här kan du fynda vasen (reklamlänk).

5. Stolar

Designstolar står sig inte bara i år – utan i generationer. De är sköna, tidlösa och ofta enkla att matcha till flera olika bord och stilar. Dessutom håller sig andrahandsvärdet högt om du mot för modan skulle tröttna på klassikerna.

Wood H17 pinnstol, Department

Department pinnstol

En klassisk, snygg pinnstol som aldrig går ur tiden. Den här stolen finns i flera utföranden, här ovan i trendigt grågrönt. Här kan du fynda stolen (reklamlänk).

Annons

Masters Chair 5865, Kartell

Masters Chair 5865 från Kartell på mellandagsrean 2019

Masters Chair av Philippe Starck och Eugeni Quitllet för Kartell fick sin inspiration av klassikerna Sjuan av Arne Jacobsen, Tulip av Eero Saarinen och Eiffel av Charles Eames. Att Masters Chair blivit en populär designstol i sig är då ingen överraskning. Stolen är gjord i slitstark plast och är stapelbar. Här kan du fynda stolen (reklamlänk).

Jitra Karmstol, Ellos Home

Karmstol från ellos home

Tidlös karmstol med sits och rygg i vacker rotting och bekväma armstöd. Här i svartbetsad björk, finns även i vitbetsad ek. Här kan du fynda den (reklamlänk).

Läs mer:

6 designklassiker att fynda second hand – som håller livet ut

11 fina bordslampor – som står sig år efter år

5 fina tips: Så skapar du en tidlös inredning

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons