De 10 viktigaste faktorerna när vi väljer bostad

24 jan, 2017 
AvAlva Fierro
Vad är viktigast när vi väljer boende och vad är det ideala hemmet? Det har analysföretaget Kairos Future kartlagt i en studie. Här är de tio viktigaste faktorerna när svenskarna väljer bostad.
Annons

I den Stora Flyttstudien som Kairos Future genomförde 2015 svarade 6 000 svenskar på frågan: Vad får oss att välja bostad?

Tydligt är att storleken har betydelse men även utemiljön och tillgången till trädgård och balkong. Villaboendet är mest populärt hos barnfamiljer, medan bostadsrätt ligger i topp bland unga och äldre.

Det viktigaste rummet i hemmet är köket och fastän de mörkare färgerna trendat i våra hem fortsätter ljust och fräscht att vara viktigt när vi väljer bostad.

Här är tio-i-topplistan från Stora Flyttstudien:

1. Bra planlösning

2. Att bostaden har balkong

Park2
Foto: Oscar Properties.

3. Bostadens läge

4. Att det är ljust och fräscht i bostaden

På Nybrogatan 19 har man inspirerats av nutida konst och husets historia för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.
Foto: Oscar Properties.

5. Platsen där bostaden är belägen

Danske stjärnarkitekten Bjarke Ingels (BIG) har ritad den roterade terrasserade ringen vid Gärdet som omfattar 168 lägenheter. I bottenplan kommer det att bland annat finnas fik,, bageri och förskola. Inflytt är planerad till 2018.
Foto: Oscar Properties.

6. Att det är tyst i bostaden

7. Att bostaden har ett fint kök

Park3
Foto: Oscar Properties.

8. Bra förvaringsmöjligheter

Foto: Kvänum.
Foto: Kvänum.

9. Att bostaden är mysig

Glommen & Lindberg har i samarbete med den prisbelönte formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton börjat omvandla Margaretaskolans anrika lokaler på Östermalm till moderna bostäder.
Foto: Glommen & Lindberg.

10. Inget behov av renovering

Annons