Artikeln innehåller reklamlänkar

10 klassiska bröllopspresenter att ge bort

Klassiska bröllopspresenter 2019

Klassiska inredningsdetaljer går aldrig ur tiden och är ofta uppskattade gåvor. Med bröllopssäsongen i full gång tipsar vi därför om tio tidlösa bröllopspresenter att ge bort.
14 juni, 2019

Att hitta rätt bröllopspresent kan vara en utmaning som framkallar svett, frustration och stress. Det finns brudpar som inte har några specifika önskemål, det finns de som redan har allt och ibland känner man som bröllopsgäst inte brudparet och deras stil tillräckligt väl för att veta vad man ska ge dem.

Tidlösa inredningsdetaljer som är både snygga och användbara är dock oftast ett säkert kort. De står sig år efter år och passar de flesta stilar. Här listar vi tio favoriter att ge i bröllopsgåva:

1. Bernadotte termoskanna, Georg Jensen

En närmast ikonisk termoskanna i rostfritt stål som både är praktisk och riktigt snygg. Håller drycken varm i minst sex timmar och finns i två storlekar. Finns att köpa här (länk till Tradedoubler.com).

2. Hjärtformad brevpress, Skultuna

En romantisk liten detalj som påminner brudparet om deras stora dag tillsammans. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

3. Champagnekylare, Table Top Stories

Champagnekylaren är en lyxig inredningsdetalj och en festlig present till brudparet. Den här varianten är i rostfritt stål och rymmer flera flaskor. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

4. Ljusstaken Vänskapsknuten, Svenskt Tenn

Den klassiska Vänskapsknuten formgavs år 1938 av Josef Frank och har blivit en storfavorit i många hem. Som bröllopsgåva är den därför ett säkert kort för designälskaren. Finns att köpa här.

5. Vasen Urna, Marimekko

Kan man ha för många vaser? Det tror inte vi. Vasen Urna är formgiven av Carina Seth-Andersson för Marimekko och är fin med såväl några få kvistar som med en stor bukett i. Vasen finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till Tradedoubler.com).

6. Flasköppnare, Georg Jensen

Den här elefantformade flasköppnaren fungerar även som en fin inredningsdetalj, vilket gör den till en uppskattad klassiker i köket. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

7. Fotogenlampa Koholmen, Karlskrona Lampfabrik

En klassisk fotogenlampa passar för flera olika inredningsstilar och är därför ett bra val för många olika brudpar. Lampan finns dessutom i flera olika färger – från klarglas till rubinrött. Finns att köpa här (länk till Tradedoubler.com).

8. Servettring Klöver, Svenskt Tenn

Gillar brudparet att ordna finmiddagar hemma? Ge dem en samling stilfulla servettringar i mässing för att sätta guldkant på både vardagens och helgens måltider. Finns att köpa här.

9. Pomme vas och ljushållare, Skultuna

Den här söta kombinerade vasen och ljushållaren är tack vare sin stilrena design en gåva som passar de flesta. Vasen finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till Tradedoubler.com).

10. Bernadotte tårtspade, Georg Jensen

En tårtspade är en klassiker när det kommer till bröllopspresenter och den här stilrena varianten har ett skaft vars form inspirerats av 30-talets Art Deco-rörelse. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

Läs mer:

6 heta bröllopstrender 2019 – enligt Pinterest