Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

10 klassiska bröllopspresenter att ge bort

14 jun, 2019 
Klassiska bröllopspresenter 2019
Klassiska inredningsdetaljer går aldrig ur tiden och är ofta uppskattade gåvor. Med bröllopssäsongen i full gång tipsar vi därför om tio tidlösa bröllopspresenter att ge bort.
Annons

Att hitta rätt bröllopspresent kan vara en utmaning som framkallar svett, frustration och stress. Det finns brudpar som inte har några specifika önskemål, det finns de som redan har allt och ibland känner man som bröllopsgäst inte brudparet och deras stil tillräckligt väl för att veta vad man ska ge dem.

Tidlösa inredningsdetaljer som är både snygga och användbara är dock oftast ett säkert kort. De står sig år efter år och passar de flesta stilar. Här listar vi tio favoriter att ge i bröllopsgåva:

1. Bernadotte termoskanna, Georg Jensen

Bernadotte termoskanna är en klassisk bröllopspresent

En närmast ikonisk termoskanna i rostfritt stål som både är praktisk och riktigt snygg. Håller drycken varm i minst sex timmar och finns i två storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Hjärtformad brevpress, Skultuna

Den här hjärtformade brevpressen är en fin bröllopspresent

En romantisk liten detalj som påminner brudparet om deras stora dag tillsammans. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Champagnekylare, Table Top Stories

En champagnekylare är en bra bröllopsgåva

Champagnekylaren är en lyxig inredningsdetalj och en festlig present till brudparet. Den här varianten är i rostfritt stål och rymmer flera flaskor. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Ljusstaken Vänskapsknuten, Svenskt Tenn

Den klassiska ljusstaken Vänskapsknuten från Svenskt Tenn är en fin bröllopspresent

Den klassiska Vänskapsknuten formgavs år 1938 av Josef Frank och har blivit en storfavorit i många hem. Som bröllopsgåva är den därför ett säkert kort för designälskaren. Finns att köpa här.

5. Vasen Urna, Marimekko

Vasen Urna från Marimekko passar som en bröllopspresent

Kan man ha för många vaser? Det tror inte vi. Vasen Urna är formgiven av Carina Seth-Andersson för Marimekko och är fin med såväl några få kvistar som med en stor bukett i. Vasen finns i flera färger. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Flasköppnare, Georg Jensen

Flasöppnare i form av elefant från Georg Jensen

Den här elefantformade flasköppnaren fungerar även som en fin inredningsdetalj, vilket gör den till en uppskattad klassiker i köket. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Fotogenlampa Koholmen, Karlskrona Lampfabrik

En klassisk fotogenlampa är en bra bröllopspresent idé

En klassisk fotogenlampa passar för flera olika inredningsstilar och är därför ett bra val för många olika brudpar. Lampan finns dessutom i flera olika färger – från klarglas till rubinrött. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

8. Servettring Klöver, Svenskt Tenn

Servettring i mässing från Svenskt Tennt

Gillar brudparet att ordna finmiddagar hemma? Ge dem en samling stilfulla servettringar i mässing för att sätta guldkant på både vardagens och helgens måltider. Finns att köpa här.

9. Pomme vas och ljushållare, Skultuna

Kombinerad vas och ljushållare från Skultuna - fin som bröllopspresent

Den här söta kombinerade vasen och ljushållaren är tack vare sin stilrena design en gåva som passar de flesta. Vasen finns i flera färger. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Bernadotte tårtspade, Georg Jensen

Bernadotte tårtspade från Georg Jensen är en fin bröllopsgåva

En tårtspade är en klassiker när det kommer till bröllopspresenter och den här stilrena varianten har ett skaft vars form inspirerats av 30-talets Art Deco-rörelse. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons