10 kända bloggare: Här är 2017 års största trender

25 jan, 2017 
Vilka blir årets största trender? Vi har frågat ett gäng experter – nämligen de 10 finalisterna i "Årets inredningsbloggare 2017"!
Annons

Att inte följa några trender alls ser ut att bli den största trenden 2017. I alla fall om man får tro de 10 finalisterna i ”Årets inredningsbloggare 2017”. Men det finns några färger, materialval och inredningsdetaljer som sticker ut extra mycket och som väntas få stort utrymme under året. Varsågoda, här är 10 heta trendspaningar från 10 av Sveriges hetaste inredningsbloggare!

Väggbonader, granit och agat

Mirelle Stoor med bloggen Design by Mirelle: Hållbart tänk och hantverk kommer göra sig väl påmint under 2017. Vi kräver mer och mer information om produktionen och blir mer miljömedvetna. Om vi tittar på enskilda detaljer så tror jag på väggbonader, granit och detaljer i agat och tenn.

Bord med granitskiva
Foto: Artilleriet

Tänka långsiktigt och personligt

Johanna Bradford med bloggen Johanna Bradford: Som jag berättat tidigare är jag inte kompis med ordet trend. Vilket visar sig vara lyckosamt för mig just nu då det trendigaste är att inte haka på trender utan istället tänka lite mer långsiktigt och personligt när det gäller inredning. De största inspiratörerna inom mode har pratat om detta fenomen länge och nu är det inredningsvärldens tur att haka på.

Annons

Färg, färg och färg!

Daniella Witte med bloggen Daniella Witte: Färg! Nu vågar vi verkligen ta in färger i den grå-beige-vita värld vi levt i så länge.

Vardagsrum med soffa i grön sammet och ljusgröna väggar.
Foto via: Inattendu

Mättnad på intryck och prylar

Frida Ramstedt med bloggen Trendenser: Mättnaden på intryck och prylar. Jag tror vi har tillgång till så mycket inspiration till hem och inredning nuförtiden att vi nästan börjar känna oss snurriga av alla intryck. Det tror jag kommer leda till att vi vill skärma av oss mer framöver och att vi blir allt mer selektiva i vad vi verkligen köper och slår till på.

Flexibel och mångfunktionell inredning

Emelie Ekman med bloggen 34kvadrat: Att spå i inredningstrender är jag inte skolad i och jag är heller inte särskilt bra på att följa dem. Själv har jag varit min ljusa, feminina stil med inslag av mässingdetaljer trogen trots att trendexperterna senaste tiden pekat i en helt annan riktning. Något jag ändå vill lyfta som jag tror och hoppas att vi kommer se mer av, och som dessutom rimmar bra med 34kvadra, är flexibel och mångfunktionell inredning. I bostadsbristens Stockholm och med stigande kvadratmeterpriser tvingas många bo kvar på få kvadrat. När boytan minskar ställs krav på smarta lösningar och möbler, gärna med dubbla funktioner.

Praktiskt bord med förvaring under bordsskivan
Foto via: Brabbu

Färg, textilier och oljemålningar

Helena Lyth med bloggen Helena Lyth: Ännu mer ombonat med färg, textilier och stora tavlor, gärna oljemålningar. Tror på färre och värre, det vill säga investera i stora ting istället för att köpa en massa mindre detaljer och ha små stilleben lite här å var. Sedan beter vi oss helt annorlunda i hemmet nu när vi är trådlösa och med skärmar i handen. Hur vardagsrummet klassiskt byggts upp måste komma att ändras. Är det flertalet fåtöljer vinklade mot varann istället för en stor soffa mot tv-väggen?

Stor vacker och färgglad oljemålning över en nätt soffa
Foto: Sharon Kingston

Hållbarhet och naturmaterial

Kristin Lagerqvist med bloggen Krickelin: Jag tror och hoppas på att det är ett år då individuella influenser får ta mer plats. Då vi vågar gå vår egen väg när vi inreder vårt hem utan att snegla på grannen alltför mycket. Jag tror också att vi investerar i mer hållbara ting till hemmet, naturmaterial som tål att slitas på och som kan lämnas över till nästa generation.

Rottingbänk
Foto: Granit

Grönt, sammet och stora växter

Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity: Jag tror vi bara har sett början på den gröna eran. Vi kommer få se mer toner av grönt. En färg som ligger oss nära. Det är i naturen vi får kraft och energi. Det är i naturen vi finner ro. Jag tror också på trenden att måla mer grått på väggarna istället för vitt. Jag tror sammetstrenden hänger i, samt att vi kommer få se en hel del fransar på möbler. Sist men inte minst kommer vi se växter i alla dess former. Vi kommer byta sticklingar som vi bytt surdegar tidigare. Vi kommer inreda med stora palmer, och piedestalen kommer tillbaka.

Grön soffa samt sidobord med grön vas
Foto: Article

Målade väggar och platsbyggd inredning

Pella Hedeby med bloggen STILInspiration: Det trendigaste framöver blir att inte följa några ”trender”, att gå på magkänsla och inreda utifrån dig själv. Vara den som landat i sin stil och står fast vid den med hem som byggs långsiktigt över åren. Vi målar med de stora penseldragen. Golv, målade väggar och den platsbyggda inredningen, även kök och badrum blir allt viktigare. Ytor som slits med en vacker patina och kan leva länge. Hemmet ska vara omfamnade och inbjudande och en plats för återhämtning.

Ljust vardagsrum med platsbyggd förvaring
Foto: Fredric Boukari för Historiska Hem

Mer personlig inredning

Anna Mårselius med bloggen Anna gillar: Jag tror och hoppas att det kommer handla om personlig inredning, att vi vågar bryta oss loss från trendhetsen och går mer på vad vi faktiskt i grunden gillar och vill behålla under lång tid. En slags hållbar och personlig mix där vi blir mer måna om kvalitet och kunskap om det vi köper.

Annons

Av: Sophia Genitz, Sara Ångström Burling och Mikaela Råberg

Annons
Innehåller annonslänkar