ANNONSSAMARBETE MED WELLA PROFESSIONALS

Stärkt och skyddat hår i 4 steg – med elitidrottaren Sarah Sjöströms rutin

02 okt, 2023 
Sarah Sjöström hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella
Låt slitet hår komma till liv igen! Uppdatera din hårvårdsrutin i höst med produkter som reparerar håret både på in- och utsidan. Här är elitidrottaren Sarah Sjöströms stärkande hårvårdsrutin i bara fyra steg – för ett hår som ständigt måste utstå slitage.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Blekning, frekvent hårtvätt, väder och vind – bara några få av de saker som sliter på stråna. I höst vill vi ta ett omtag kring vår hårvårdsrutin och reparera, stärka och återfukta håret från rot till längd. Hur går vi till väga för att fixa drömsvallet?

Vi har pratat med Sarah Sjöström, kvinnlig världsmästare i simning, om hennes hårvårdsrutin, hur hon tar hand om håret med ett så hektiskt schema och lyckas hålla det friskt när det utsätts för slitage nästan varje dag. Här berättar hon om sin fyrastegsrutin och delar sina bästa produkttips!

Sarah Sjöström hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella
Sarah Sjöström har kammat hem både EM- och VM-guld för Sverige och fortsätter att imponera.

Hårvårdsrutin för en elitidrottare

Med flera träningspass varje dag behöver Sarah hårvård som verkligen reparerar på djupet och skyddar mot slitage. Samtidigt måste rutinen vara snabb och smidig för att kunna klämmas in i en elitidrottares hektiska schema.

– Eftersom jag ofta har ett pass på gymmet direkt efter simpass på morgonen eller simning på eftermiddagen igen så behöver jag produkter som klarar jobbet utan att ta för mycket av min tid, förklarar Sarah.

Brand logo

Därför har Sarah vänt sig till Wella Professionals nya serie Ultimate Repair, som reparerar håret på bara 90 sekunder och skapar drömhåret i fyra enkla steg.

– Det är så lätt att strunta i hårvården om den kräver för mycket tid eller ansträngning men med Ultimate Repair finns inga ursäkter – det är klart på ett kick och ger dessutom så fint resultat, säger Sarah.

Sarah Sjöström hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella Ultimate Repair återfuktande reparerande hårvårdsserie
Produkterna innehåller Omega-9, som skyddar utsidan av hårstrået genom att skapa en skyddande barriär. De innehåller även alfahydroxisyra (AHA), som bygger upp hårstrået inifrån och skapar en stark hårkärna.

Ultimate Repairs patenterade teknologi kombinerar alfahydroxisyra och Omega-9, som tillsammans både återuppbygger bindningar på insidan och skyddar håret utvändigt. Oavsett om ditt skadade hår beror på blekning, värme eller utslitande tvätt kan hårvårdsserien reparera slitaget – så du får ett starkt, friskt och drömlikt svall på under två minuter.

Sarah Sjöström simning elitidrott hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella Ultimate Repair återfuktande reparerande hårvårdsserie

– Med tanke på att jag tränar 10–12 träningspass i veckan så hade det varit lite mycket att tvätta det med schampo och balsam efter varje träning. Håret härdas och klarar klor och värme extra bra med färre – men bättre – tvättar, säger Sarah.

Ett friskt och starkt hår – i 4 enkla steg

Stärk ditt hår på djupet och skydda det mot yttre faktorer med Sarahs enkla och effektiva rutin.

Steg 1: Schampo

Att få håret rent är alltid första steget – så se till att använda ett schampo som verkligen rengör och preppar för kommande produkter.

hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella Ultimate Repair återfuktande reparerande hårvårdsserie schampo
Schampot har patenterad Metal Purifier-teknik och hjälper till att avlägsna orenheter som kan orsaka skador på håret.

Wella Professionals djuprengörande schampo Ultimate Repair Schampoo rengör håret med ett härligt lödder och en lätt formula, som gör håret friskt, glänsande och lent.

Köp Wella Professionals Ultimate Repair Schampoo här!

Steg 2: Balsam

För mjuka toppar behövs ett stärkande balsam som återfuktar längderna och reparerar skadat hår. Låt det sitta i några minuter extra för maxad glans.

hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella Ultimate Repair återfuktande reparerande hårvårdsserie balsam
Balsamet innehåller inga parabener och är framtaget för att passa alla hårtyper.

Ultimate Repair Deep Nourishing Conditioner från Wella Professionals innehåller en patenterad teknologi som kombinerar alfahydroxisyra och omega 9 som stärker hårkärnan och återskapar hårstråets skyddande barriär. Perfekt för värme- och blekskadat hår.

Köp Wella Professionals Ultimate Repair Deep Nourishing Conditioner här!

Steg 3: Treatment-spray

Schampo och balsam är A och O men det är faktiskt lika viktigt vilka produkter du adderar efter duschen, som du ju inte sköljer ur. En treatment-spray kan göra underverk för skadat hår.

hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella Ultimate Repair återfuktande reparerande hårvårdsserie treatment spray leave in
Treatment-sprayen reparerar alla hårtyper på bara 90 sekunder. Det är mindre än halva tiden jämfört med ledande konkurrenter som reparerar bindningar.

Använd Ultimate Repair Miracle Hair Rescue regelbundet som en del av din hårvårdsrutin för ett drömmigt svall med maximal glans. Efter bara en användning blir håret 12 gånger slätare* med 99% färre avbrutna hårstrån* och fantastisk glans som håller i upp till fyra tvättar**.

*Instrumentellt test jämfört med schampo utan balsameffekt.

**Vid användning av Ultimate Repair steg 1, 2 och 3.

– Jag är väldigt förtjust i hela serien men om jag måste välja är det Miracle Hair Rescue som är min favorit. Den gör underverk och bara på 90 sekunder dessutom, förklarar Sarah.

Köp Wella Professionals Ultimate Repair Miracle Hair Rescue här!

Steg 4: Leave in-kräm

En leave-in-kräm är viktigt av många anledningar – bland annat för att skydda håret mot yttre faktorer som värme och UV-strålning, men även för ett vackert svall.

hårvårdsrutin hår produkter tips slitage Wella Ultimate Repair återfuktande reparerande hårvårdsserie leave in kräm
Precis som att huden behöver bra produkter behöver håret bra produkter. Denna hårkräm fungerar som ett serum och är perfekt att massera in i längderna innan styling.

Ultimate Repair Protective Leave-In är en lyxig leave-in-kräm som skyddar skadat hår från bland annat avbrutna hårstrån, UV-strålning, värme och mekaniska skador. Håret blir dessutom mjukt och lent och frissfritt – och funkar för alla hårtyper!

Köp Wella Professionals Ultimate Repair Protective Leave-in här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥