Illustratören Jenny Mörtsell bloggar från Brooklyn

26 februari, 2014

Jenny Mörtsell foto Don Stahl

Ni kanske har sett att vi har en ny bloggare här på sajten? Sannolikheten är stor att ni redan känner Jenny Mörtsell – i alla fall genom hennes detaljrika och verklighetstrogna illustrationer. Sedan sex år tillbaka har hon sin bas i New York och på bloggen kommer vi att kunna ta del av inspirerande miljöer, pysselprojekt, spännande människor och livet hemma i brownstone-huset i Brooklyn. Vi ville veta lite mer! (Fotot ovan: Don Stahl, övriga bilder: Jenny Mörtsell)

Jenny-Mortsell-i-boken-svensk-illustration-en-visuell-historia-700x494

En av Jennys illustrationer i antologin Svensk illustration: en visuell historia 1900–2000.

Vem är du?

– Jag är en sjuttiotalist uppvuxen i Stockholm som drog till New York hösten 2008 och blev kvar. Jag har jobbat som illustratör för tidningar, klädmärken, böcker, reklam, artister och annat sen 2006 och det är mitt heltidsjobb här också. Nu bor jag på mellanvåningen i en brownstone i Bed-Stuy i Brooklyn med min pojkvän Nicholas. När jag inte sitter och ritar inför deadlines gillar jag att plåta, hantverka, pyssla, gå på loppisar, gräva efter gamla vinylskivor (och spela dom!), hänga i barer eller gå på dansfester.

Nicholas John Stevens Heavenly Blues Stockholm

Skäggiga – och musicerande män – lär vi se mer av på Jennys blogg!

Vad kan vi vänta oss av din blogg?

– Kommer berätta om hur det är att jobba som illustratör, olika projekt jag håller på med hemma i lägenheten, utflykter, studiebesök hos bra affärer och personer i Brooklyn och ganska mycket vardagsliv såklart.

Jenny-Mortsell-door-knob-Brooklyn-700x494

En persons skräp – en annans skatt. Dörrknoppar fyndade på Brooklyns gator.

How to make your own shampoo

Visste du att du enkelt kan göra ditt eget schampo? Jenny visar hur!

Vad drömmer du om just nu?

– Ett hus på landet där jag kan ha en snickarbänk och minst en katt, och att det ska bli varmt här snart så man kan gå på takfester och hänga på stranden i Fort Tilden och gå på dansfest utomhus en söndagseftermiddag!

Följ Jennys blogg på: jenny.elledecoration.se!

dalarna jordkällare

Dröm: en jordkällare på landet.