Nybakta wienerbröd på Wienercaféet

17 sep, 2013 
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
IMG_2724

br>

Idag åt vi lunch på nya Wienercaféet som snart öppnar på Biblioteksgatan 6-8. Kreativ ledare på det nya caféet är ingen mindre än Daniel Lindeberg (från f.d. Frantzén/Lindeberg) och bakom står Peter Nordin, ägare av restaurang Prinsen, Zink grill, Villa Gothem och Il tempo. En riktig räv, som i många år har längtat efter ett riktigt parisiskt café i Sthlm.

– Jag och min familj älskar att vandra gatorna fram i Paris och sen ta in på ett kafé och prova flera olika bakelser. Så ska det vara här. Vi ska servera lätta rätter, många olika sallader men även goda bakelser. Folk ska få komma in och bara titta på alla sötsaker som ligger framme. Sen ska vi göra världens godaste Prinsesstårta – med alla ingredienser gjorda från grunden, berättar han.

Annons

Vi fick prova en härlig liten sallad, crepes, deras baguetter gjorda på franskt mjöl utan tillsatser (kanske var den godaste baguetten jag ätit) och sist men INTE minst – deras nybakade wienerbröd.

– Vi ska baka wienerbröden 3 gånger om dagen, så det alltid finns färska. Varje gång ska jag slå i klockan som hänger utanför, berättar Peter.

Ett mysigt ”Grand Café” som kommer göra sig bra på Biblioteksgatan. Ingen vid mitt bord provade deras Club Sandwish -men den såg ljuvlig ut..

IMG_2725

br>

IMG_2726

br>

IMG_2716

br>

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons