Missa inte! Londonguide för designälskaren

Missa inte! Londonguide för designälskaren

14 mars, 2015

 

Ska du åka till London i vår? Vår bloggare Em Fexeus är del av bloggkollektivet Bloggers Tour och deras senaste resa gick till den engelska huvudstaden. Här är fyra av stoppen du inte får missa på Londonresan! Foto: Susanna Vento

1. The New Craftsmen

En inspirerande butik som jobbar med några av storbritanniens skickligaste hantverkare. Grundades 2012 och representerar idag över 75 formgivare inom textil, silver, möbler, keramik, smycken, glas med mera. Dessutom en otroligt inspirerande butik!

Adress:

34 North Row

London W1K 6DG

Läs Ems inlägg om butiken och workshopen hon deltog i här!

Liberty

Finns det något mer klassiskt brittiskt än blomstrande Libertytyger? Deltagarna i Bloggers Tour hade turen att få en privat presentation av den nya kollektionen Secret Garden av självaste Emma Mawston, designchef på Liberty Art Fabrics. Vi vanliga dödliga får nöja oss med ett besök i butiken!

Adress:

Regent Street

London W1B 5AH

(Huvudentré på Great Marlborough Street)

Läs Ems inlägg om besöket här.

3. Folklore

En hem- och livsstilsbutik i Islington som jobbar efter filosofin att livet kan bli bättre genom design och fokuserar på hållbarhet och kvalitet som fick bloggarna på fall! Bilden ovan är stylad Em Fexeus och Igor Josifovic. Foto av Susanna Vento.

Adress:

193 Upper Street

Islington

London N1 1RQ

Läs Ems inlägg här!

4. Tiipoi

Ett livsstilmärke grundat av Spandana Gopal, inspirerat av Indien. Varje produkt tillverkas för att leva länge och en dag ärvas vidare. Studion är bara öppen vid bokning, men för den som inte befinner sig i London finns en webbshop.

Adress (enbart efter bokning):

Tiipoi Ltd

2 Great Western Studios

65 Alfred Road

Läs Ems inlägg om besöket här!