Suzannes bästa recept på pepparkakor

08 dec, 2011 
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Suzanne Ribbings stora samling av pepparkaksformar.
Suzanne Ribbings stora samling av pepparkaksformar.

Idag är det pepparkakans dag. Då får jag nytta av min stora samling av pepparkaksformar. För några år sedan visade jag upp min samling här i ELLE mat & vin. Men den har faktiskt vuxit till sig ännu mer. Att baka pepparkakshus är också kul. Jag brukar baka ett nytt motiv varje år. Jag har t ex bakat en stor bondgård, en hel liten by med kyrka och allt, dockhus i flera våningar, Mumintrollens hus.

Här är mitt bästa recept på pepparkakor:

Smält 200 g smör och 3 dl ljus sirap tillsammans på svag värme. Låt svalna. Blanda sedan i 14 dl vetemjöl, 2 tsk bikarbonat, 4 dl strösocker, 2 msk ingefära, 2 msk nejlikor och 1 tsk kanel. Arbeta degen väl. Låt degen vila över natten. Då är den härligt lätt att kavla ut. Grädda pepparkakorna i 190°, ca 10 minuter. När kakorna svalnat, dekorera med kristyr.

/Suzanne Ribbing

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons