Intervju: Följ med till chefredaktör Svantes värld!

Intervju: Följ med till chefredaktör Svantes värld!

18 mars, 2014

Ni kanske redan har hunnit lägga märke till att ELLE Decorations chefredaktör Svante Öquist blivit med blogg! Nu kan ni följa hans flyttbestyr – ni har väl inte missat den förestående flytten till fantastiska Villa Sundahl? – trädgårdsarbete och jobb här på redaktionen på Svantes Värld. Vi passade på att göra en liten intervju!

Svantes varld intervju

Vad kan vi vänta oss av Svantes Värld?

– I princip vad som helst ;-) Skämt åsido så ligger det ändå lite i det. Svantes Värld blir ett perfekt forum för plötsliga, oplanerade och, ibland, kanske inte helt genomtänkta infall – precis sådana som mina dagar, vardag som helgdag, är fyllda av. Älskar snabbheten och här/nukänslan i mediet och jag ryser varje gång jag klickar på ”publicera”!
Svantes varld intervju 4

Hur ser det ut hemma hos dig?

– En essens av mitt och min sambos liv – efter snart 22 år är vi typ, hopväxta. Ett hem måste spegla de som bor där och inte bara vara en scenografi till något vi skulle vilja vara. Möbleringen hos oss är lite av en berg- och dalbana, högt och lågt, brett och smalt … Självklart är kvalitet viktigt! Om inte viktigast! (Foto: Martin Löf)

Svantes varld intervju 3

”Ni har det ju riktigt trevligt” är en kommentar som ibland halkar över besökares läppar innan de tänkt efter vad de egentligen säger … Jag tar det gärna eftersom jag älskar att ta död på den förhärskande och, förutfattade meningen att inredningssredaktörer alltid är superminimalister. (I nästa nummer av ELLE Decoration får ni faktiskt en liten titt hemma hos Svante – ute den 8 april, reds.anm. Foto: Martin Löf)

Svantes varld intervju Villa-Sundahl

Berätta något som vi inte vet om dig!

– Jag är från början utbildad dekoratör, skulle nog idag kunna jämföras med stylist, men fick i 25-årsåldern, då pratar jag 70-tal, för mig att jag inte längre ville jobba med så ”ytliga” och ”världsliga” saker så jag utbildade mig under tre år till arbetsterapeut för att ”jobba med människor” … Jag har inte jobbat en (1) enda dag. Började istället som layoutelev (klisterprins) på Svensk Damtidning och på den vägen är det – den långa vägen. Det tog några år innan jag kom dit jag är idag – men härifrån får de bära mig ut! ;-) Jag älskar mitt jobb och, ”jobbar med människor” ;-) varje dag! (Foto: Sune Sundahl/1956)

Svante intervju husqvarna-700x731

+ Jag är rena Lena Philipsson vid symaskinen – min sköna gröna Husqvarna!