Ett axplock från gångna veckan …

19 aug, 2013 
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förra veckan var det mycket spännande som hände. Presskontoren hade sina visningar. Här är några höjdpunkter. På måndagens presslunch fick jag träffa prins Carl Philip, när Rörstrand presenterade nya produkter framtagna tillsammans med svenska rödalistan.

Fälthumlan var prinsen favorit bland produkterna med hotade arter.

Pressfrukost med Cervera som har många härliga märken, som Le Creuset, där nya färgen Marseille inspirerar till härlig medelhavsmat.

Ny färg på klassisk gryta.
Snyggt och praktiskt med mässing.
Annons

Skeppshults nya serie Grym består av koppargrytor och kastruller som är både prisvärda och snygga. Koppar och mässing är förresten en riktig stor trend i höst och vinter.

Nya Ikeakatalogen, ett måste i alla hem.

Ikea presenterade sin nya katalog under uppsluppna former, och hyllade vardagsstunderna för både vuxna och barn.

Annons
Sagaform bjöd på dumplings.

Sagaforms visningen hölls på Bejing8, de bjöd på goda dumpings och visade smarta nyheter med funktion en i fokus. Hos Åhlens var det medryckande julstämmning, och hos Studio St Paul fastnade vi en lång stund vid Sverigeskafferiets provsmakning. Veckans glammigaste tillställning var Mateus 20-årskals på NK. De bjöds på snittar, rosé, mingel och musiken stod Sara Vargas för.

Agneta Thörnqvist med sitt konstverk.

Några av våra bästa stylister hade fått tolka Mateus och göra varsin installation. Min favorit var Agneta Thörnqvists fina skapelse. Hela torsdagen ägnade jag åt att gå på Formex. Den stora mässan för heminredning och form som hålls två gånger om året på Älvsjömässan. Efter pressfrukosten där trendsäkra Stefan Nilsson talade,  kollade vi runt bland montrarna hos alla 850 utsällare. Med andra ord en riktig härlig inspirerande rivstart på säsongen.

Annons
Vackert till badrummet hos Linum.
Nytt från Ittala och Mumindalen.
Papperstallrikar med guldkant.
Annons