31 122 200 gram räkor

12 jan, 2012 
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ja det är så mycket räkor att man knappt kan förstår det.

Hej, jag heter Rebecca och är det nyaste bloggtillskottet här på Elle Mat & Vin. Jag är journalist och har arbetat på diverse nyhetstidningar innan jag hamnade här, i matmagasinens värld. En helt underbar värld för övrigt.

I den här bloggen kommer jag skriva om allt möjligt som jag stöter på i jobbet och finner intressant/roligt/konstigt/lustigt.
Till exempel det här.

Gothia Towers är kända för sina räksmörgåsar. De är stora, man får intaga dem på våning 25 med hela Göteborg framför fötterna och de är goda. Men det är galet många räkor som går åt.

Annons

Varje år slår de rekord i hur många räkmackor de säljer och 2011 var inget undantag. 155 611 räkmackor! Varje räkmacka innehåller 200 gram handskalade räkor (vill inte veta vem som gör det jobbet). Det betyder att bara på den här restaurangen går det åt 31 122 200 gram räkor på ett år. Det är galet mycket räkor. Och det är bara till mackan. De har säkert räkor i andra rätter också (om någon någonsin beställer något annat vill säga).

Jag kan bli fascinerad av såna siffror och vet inte vad jag ska tycka om vårt konsumerande. Vad tycker du?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons