Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Zlatan om sin nya damdoft och familjelivet i Paris

27 maj, 2016 
AvEmma Unckel
Så ska vi dofta om Zlatan får välja. ELLE sniffar djupt i parfymflaskan och kollar hur livet leker i modehuvudstaden med småkillarna och Helena.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Doften heter inte Helena, utan Suprême. Den finns i en version pour femme och en pour homme, och precis som vid lanseringen av den första herrdoften i höstas har Zlatan varit engagerad i hela den kreativa processen – från första inspirationsmötet till färdig produkt. Zlatan och Olivier Pescheux, en av världens främsta parfymörer, har utvecklat doften tillsammans i Paris.

LÄS OCKSÅ: ZLATAN LANSERAR EGEN PARFYM

Hur var det att samarbeta med Zlatan?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Lättsamt, mycket lättsamt. I början var han lite blyg, han kände inte till företaget eller människorna, men det tog sig till slut.

–Jag har förstått hur mycket han har haft att göra, träningar, doktorsbesök och familjen. Men på en skala 1–10 i involveringsgrad så skulle jag säga en nia. Eller tia.

Zlatan, hur har det varit att samarbeta med Olivier?

– Jag gillar och respekterar människor som är riktigt bra på något, oavsett vad det är. Olivier är en skicklig hantverkare och en stjärna på sitt område. Jag litar också på min egen instinkt och smak. Min personlighet finns i varje droppe.

Annons

Om den första doften från Zlatan Ibrahimovic ́ Parfums var mer urban, ska både Suprêmes dam- och herrdoft gestalta en mer ledig känsla av hav, stränder och grönska.

Hur fick du inspiration till doften?

– Jag vill att doften ska kännas som en semester, frihet med en skön känsla i kroppen. Jag gillar soundet i låten Are you with me med Lost Frequencies, den känslan vill jag förmedla i en doft. Suprême pour femme är fräsch, somrig och elegant. Så här vill jag att en tjej ska dofta. Det har varit viktigt för mig att känslan skulle bli helt rätt.

Fräsch och feminint fruktig med en mix av grön mandarin, bergamott och vårpion är en mer exakt beskrivning av slutresultatet. Doften känns lyxig och sprudlande, precis som vi på ELLE tycker att Helena gör.

Skärmavbild 2016-05-27 kl. 10.09.56

Har Helena varit inblandad i damdoften?

– Nej, det har hon inte. Hon har varit helt utanför.

Tycker hon om doften?

Annons

–Hon måste gilla den. Zlatan Ibrahimovic ́ Parfums går före allt, hahaha!

Herrdoften går i svart och silver och damdoften i vitt och guld. Hur gick tanken där?

–Självklart ska tjejerna ha guldet, det bästa. De kommer alltid först.

Även flaskan bär Zlatans personlighet. Korken på flaskan täcks av ett sigill med två av de tatueringar som pryder Zlatans kropp. En föreställer den japanska karpen som ”simmar mot strömmen” medan den andra, indianfjädern, symboliserar ”kampen för sin rätt”. I fjädern finns även initialerna M och V för sönerna Maximilian och Vincent.

Hur trivs du och familjen i Paris?

– Jag trivs mycket bra. Familjen och jag mår bra och det är det viktigaste

Hur ser en vanlig dag i Paris ut för dig och din familj?

– Jag tränar på morgonen och äter lunch på klubben eller på stan. Barnen är i skolan och har sen aktiviteter. När de kommer hem är jag med dem. Vi äter alltid middag ihop hemma. Helena lagar fantastisk mat, jag måste få lov att skryta om det. Jag är med familjen så mycket jag kan när jag är ledig.

Annons

Vad gör du när du är ledig?

– Jag är inte ledig mycket, men när jag väl är ledig umgås jag som sagt med familjen. De få veckor om året jag har semester åker vi iväg och kopplar bort allt och bara kopplar av.

Vart åker du helst på semester?

– Till Los Angeles, jag gillar sommarkänslan och atmosfären där. Man känner sig lugn, fri och kan gå ut och vara sig själv -bara åka dit och chilla helt enkelt.

Har du någon favoritrestaurang i Paris?

– Det finns många, men NoLita på avenue Matignon är en favorit.

Oh là là, då vet i alla fall vi på ELLE var vi kommer att hänga under nästa modevecka i Paris. Ses där, Zlatan!

Här shoppar du parfymen redan idag! 

LÄS OCKSÅ: HÄR GER ZLATAN RELATIONSTIPS TILL ARBETSSÖKANDE

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons