Zlatan: "Jag började använda parfym sent"

Zlatan: "Jag började använda parfym sent"

07 september, 2015

Att Zlatan släppt en parfym vet nog alla nu. Men har ni koll på hans egna dofthemligheter? Hur vill han att en kvinna ska dofta? Och vilket är hans första doftminne? ELLEs Mari Janson fick en pratstund med landets största idrottsstjärna. 

Sport och väldoft – en konstig kombo? Inte om vi kollar på herravdelningen. Var och varannan flakong är designad som en pokal, boll, hantel eller vattenflaska. För att inte tala om alla som har ordet sport i namnet. Sport är lika med stark är lika med manlig? Och eftersom David Beckham har gjort parfym, precis som Björn Borg, Salming och J-O Waldner (sägs vara på gång i Kina …) är det alldeles självklart att Zlatan Ibrahimovic ska ha ett helt parfymhus!

Till den första självbetitlade doften har Zlatan jobbat ihop med näsan Olivier Pescheux, känd för att ha blandat succérecept som Paco Rabannes 1 million, YSL:s Kouros silver, Diors Higher och kändisparfymer som Heidi Klum och Naomi Campbell.

– Zlatan har ett oerhört skarpt luktsinne och en tydlig vision. Med denna parfym har vi skapat en framtida doftklassiker, säger Olivier.

Och Zlatan själv, med sedvanlig ödmjukhet:

– Vi har gjort ett fantastiskt jobb, jag och mitt team. Vi har samlat de bästa för att skapa det bästa. Nu har jag en egen parfym som jag är mycket stolt över.

Vem ser du ska bära din parfym? Både kvinnor och män?

– Alla som gillar en manlig, sportig och elegant doft. Alla ska kunna använda doften, min målgrupp är bred, den är riktad till killar och män i alla åldrar som vill ha en vinnande doft både på dagen och kvällen. Många medvetna tjejer vet jag använder herrdoft, så vill någon tjej bära den blir jag bara glad. Helena bär den.

Hur vill du att en kvinna ska dofta?

– En kvinna är vacker även utan doft. Doft är en bonus.

Hur trivs du och familjen i Paris?

– Mycket bra. Resan har gått fort, men jag tycker att jag kan hantera det. Familjen och jag mår bra och det är det viktigaste.

Vad gör du när du är ledig?

– Jag är inte ledig så mycket. Men de få veckor om året jag har semester åker jag i väg med familjen och kopplar bort allt och kopplar av.

Vilka skönhetsprodukter använder du?

– Jag använder ansiktskräm, bodylotion, schampo, balsam, deodorant och parfym.

Är du fåfäng?

– Det är viktigt för mig att se bra ut, både för mig själv, för dem jag representerar genom mitt jobb och så klart för Helena.

Vilket är ditt första doftminne?

– Jag var väldigt sen med parfym. Det fanns inte när jag var 16–17 år. Jag visste inte ens hur stan såg ut.

Annat är det nu. Debutparfymen Zlatan följs av sidoprodukter som deo, duschgel och bodyspray (för att attrahera de yngre fansen, billigare och inte lika koncentrerad) och flaskan är inspirerad av hans omtalade tatueringar, bläckblå som den är. Dessutom pryds bakelitkorken med ett sigill med två av hans favorittatueringar: den japanska karpen och en fjäder med ett M och ett V – för sönerna Maximilian och Vincent förstås.

Så nu vet vi hur både en fotbollsgud och hans Seger doftar.