Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Victorias secret-parfymen skyddar dig mot myggbett – bättre än vissa myggmedel

17 aug, 2016 
AvMats Bax
Om du också är trött på myggbett så lär du vilja läsa detta.
Annons

Myggmedel må skydda mot myggbett, men i de flesta fallen luktar de som en rätt kvalmig blandning av barrskog och ”citron”.

Men nu har forskare upptäckt att parfymen Bombshell från Victoria’s Secret fungerar bättre än flera myggmedel.

En hand sprayad med Bombshell lockade en tredjedel färre myggor än en hand helt utan skydd, visar en studie som publicerades Journal of Insect Science. Och det trots att forskarna tog med doften i tron att insekterna skulle älska den.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men vad i parfymen som gör att insekterna flyr får vi nog aldrig veta.

– Den är troligtvis sammansatt av dussintals hemliga ingredienser, och kanske stöter en eller två bort insekter. Vi vet inte vilket det aktiva ämnet är, säger forskaren Stacey Rodriguez som utfört studien till National Public Radio.

Men innan du dränker hela huden i parfym bör du tänka på en sak: Det är omöjligt skydda sig helt och hållet från bett, enligt Stacey Rodriguez.

– Det finns inte en chans att du kan hindra alla myggor från att bita, men du kan minska risken.

Allra bäst funkar myggmedel med kemikalien DEET – till exempel OFF – även om ämnet kan vara irriterande för både hud och ögon.

Även mer skonsamma substanser som eukalyptusolja kan hjälpa dig hålla de blodsugande insekterna borta.

Annons