Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Världens 5 mest ikoniska läppstift någonsin

18 feb, 2019 
bästa läppstiftet någonsin
De mest perfekta läppfärgerna i rosa, rött, beige och bärtonat – letar vi inte alltid efter dem? Nu kan du sluta leta – ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar världens bästa, klassiska läppstift och toner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Läppstift som är lika oumbärliga som den lilla svarta och lika stilsäkra som en svart stövlett i kläd- och skogarderoben. Att ha den perfekta läppstiftsgarderoben är lika tryggt som att ha en osviklig och stilsäker accessoar.

Toner och formulas som alltid, oavsett årstid och år, känns rätt och bärbara oavsett vilka kläder man bär. Läppstift som överlever säsong efter säsong – klassiker och storsäljare som står mot tidens tand och alltid gör så man känner sig ”klädd”.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

CHanel backstage
Chanel SS19 med rött läppstift o fokus.

Men antalet toner och formulas på marknaden är MÅNGA… Men några läppstift och specifika toner står ut lite extra. Bästsäljare av en anledning – ELLEs Beautyredaktör Carin Hellnan listar fem klassiska och osvikliga läppstift att förgylla sin läppstiftsgarderob med:

Annons

1. Bästa röda läppstiftet – rouge ecstasy n°400

Att Giorgio Armani säger sig ha samma kvalitetskrav på sin makeup som han har på sina modekollektioner är uppenbart när du provar något av ”hans” läppstift. Rouge ecstasy i tonen N°400 ”fourhundred” är den där perfekta klarröda som varken är för blå, rosa eller orange. Formulan är även magisk i sig – tänkt som ett CC lipstick, det vill säga ”color and care” har det lyckats med kombinationen extremt hållbara pigment och mjukt återfuktande formula i en och samma extravaganta förpackning. Läs mer om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk)

bästa röda läppstiftet armani rouge ecstasy n 400
Rouge ecstasy lipstick 400 från Giorgio Armani är bästa röda läppstiftet. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.

2. Bästa beige/nude läppstift – audacious lipstick Raquel, nars

Nars har hittat det. Det där oumbärliga neutrala läpptonen som blir klockrent beige utan att bli just ”beige”. Deras Audacious lipstick är krämigt mjukt och underbart på läpparna och tonen Raquel kan aldrig bli fel. En stilsäker klassiker i läppstiftsgarderoben som matchar och känns rätt till allt, överallt. Läs mer om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk)

Annons
bästa beige läppstiftet audacious lipstick raquel nars
Nars audacious lipstick i tonen Raquel är det bästa beiga läppstiftet. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

3. Bästa chockrosa läppstiftet – candy yum yum, mac cosmetics

Få kosmetikmärken kan ikoniska läppfärger som Mac. Knallröda Lipstick Ruby woo och apelsintonade Morange och matta, chockrosa Candy yum yum. Neonstiftet lanserades 2012, först som en limiterad edition, men fick en sådan hype då en rad makeupartister använde den backstage på flera prestigevisningar. Efter påtryckningar blev så Candy Yum yum en permanent färg i sortimentet och än i dag är den en av Macs storsäljande läppstiftsfärger. Läs fler recensioner om läppstiftet och klicka hem det här. (reklamlänk)

Annons
bästa rosa läppstiftet mac cosmetics lipstick candy yum yum
Candy yum yum från Mac Cosmetics är bästa rosa läppstift. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

4. Bästa ljusrosa läppstift – Ceramide Ultra lipstick, Elizabeth Arden

En mjuk rosa, som blir rosigt mjuk och ”läppfärgad” – det är Elizabeth Ardens Ceramide ultra lipstick i tonen Rose. En mörkare rosa, men som blir mjukare ljus på läppen och harmoniserar med de flesta hudtoner. En annan anledning att älska stiftet är formulan – härligt fuktboostad är den oerhört lättapplicerad och hållbar över dagen. Läs mer om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk)

Annons
bästa ljusrosa läppstift elizabeth arden ceramide ultra lipstick
Elizabeth Ardens Ceramide ultra lipstick är bästa ljusrosa läppstift. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

5. Bästa mörkröda läppstift i bordeaux – Chanel rouge noir lipstick

Rouge noir – en av Chanels mest ikoniska bordeauxtoner har en spännande historia. Från allra första början ett nagellack som syntes på Chanels AW-visning 1994 och som sedan fick ett ENORMT genomslag då Uma Thurman bar den som manikyr i kulklassikern Pulp fiction. Djupt vinröd, med perfekt balanserad svärta har den senare blivit till både ögonskugga och läppstift med samma namn. Dramatisk, elegant och sofistikerad på en och samma gång.

Annons
Chanel lipstick rouge noir

Läs mer här:

Så hittar du rätt nyans på läppstift

Läppstiften som är de mest perfekta i vår!

Brita Zakaris bästa läppstift

Annons