Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Världens 5 mest ikoniska (och bärbara) läppstift!

De mest ikoniska och perfekta läppstiften – guide

De mest perfekta läppfärgerna i rosa, rött, beige och bärtonat – letar vi inte alltid efter dem? Nu kan du sluta leta – ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar världens mest bärbara, klassiska läppstift och toner.
18 februari, 2019

Läppstift som är lika oumbärliga som den lilla svarta och lika stilsäkra  som en svart stövlett i kläd- och skogarderoben. Att ha den perfekta läppstiftsgarderoben är lika tryggt som att ha en osviklig och stilsäker accessoar.

Toner och formulas som alltid, oavsett årstid och år, känns rätt och bärbara oavsett vilka kläder man bär. Läppstift som överlever säsong efter säsong – klassiker och storsäljare som står mot tidens tand och alltid gör så man känner sig ”klädd”.

CHanel backstage

Chanel SS 19.

Men antalet toner och formulas på marknaden är MÅNGA… Men några läppstift och specifika toner står ut lite extra. Bästsäljare av en anledning – ELLEs Beautyredaktör Carin Hellnan listar fem klassiska och osvikliga läppstift att förgylla sin läppstiftsgarderob med:

1. Chockrosa

 

Mac Candy yum yum

Candy yum yum är just det, yum yum.

Få kosmetikmärken kan ikoniska läppfärger som Mac. Knallröda Lipstick Ruby woo och apelsintonade Morange och matta, chockrosa Candy yum yum. Neonstiftet lanserades 2012, först som en limiterad edition, men fick en sådan hype då en rad makeupartister använde den backstage på flera prestigevisningar. Efter påtryckningar blev så Candy Yum yum en permanent färg i sortimentet och än i dag är den en av Macs storsäljande läppstiftsfärger.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Apprl)

2. Ljusrosa

Arden läppstift.

Ljusrosa för alla tillfällen.

En mjuk rosa, som blir rosigt mjuk och ”läppfärgad” – det är Elizabeth Ardens Ceramide ultra lipstick i tonen Rose. En mörkare rosa, men som blir mjukare ljus på läppen och harmoniserar med de flesta hudtoner. En annan anledning att älska stiftet är formulan – härligt fuktboostad är den oerhört lättapplicerad och hållbar över dagen.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

3. Bärtonad bordeaux

Läppstift Rouge noir Chanel.

En ikon med vinröd svärta.

Rouge noir – en av Chanels mest ikoniska bordeauxtoner har en spännande historia. Från allra första början ett nagellack som syntes på Chanels AW-visning 1994 och som sedan fick ett ENORMT genomslag då Uma Thurman bar den som manikyr i kulklassikern Pulp fiction. Djupt vinröd, med perfekt balanserad svärta har den senare blivit till både ögonskugga och läppstift med samma namn. Dramatisk, elegant och sofistikerad på en och samma gång.

Fins att köpa här. 

4. Knallrött

Armanis klassiska läppstift

En evig, klarröd klassiker.

Att Giorgio Armani säger sig ha samma kvalitetskrav på sin makeup som han har på sina modekollektioner är uppenbart när du provar något av ”hans” läppstift. Rouge ecstasy i tonen N°400 ”fourhundred” är den där perfekta klarröda som varken är för blå, rosa eller orange. Formulan är även magisk i sig – tänkt som ett CC lipstick, det vill säga ”color and care” har det lyckats med kombinationen extremt hållbara pigment och mjukt återfuktande formula i en och samma extravaganta förpackning.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

5. Beige nude

Nars läppstift Raquel.

Perfekt till allt, överallt.

Nars har hittat det. Det där oumbärliga neutrala läpptonen som blir klockrent beige utan att bli just ”beige”. Deras Audacious lipstick är krämigt mjukt och underbart på läpparna och tonen Raquel kan aldrig bli fel. En stilsäker klassiker i läppstiftsgarderoben som matchar och känns rätt till allt, överallt.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

Läs mer här: 

”Här är det bästa och mest perfekta röda läppstiftet”

Läppstiften som är de mest perfekta i vår!

Brita Zakaris bästa läppstift

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: