Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Vårens doftsnackis – nu är mjölkparfymen här 

30 mar, 2020 
Av
Mjölk är troligen inget de flesta av oss associerar med lyxig parfym. Men den senaste trenden inom parfymvärlden är att skapa doftkombinationer som sticker ut. Den här våren doftar vi helt unikt – av mjölk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns inget som påminner oss så mycket om barndomen som mjölk och för de flesta av oss är mjölk vårt första doftminne. Men i parfymsammanhang är den extremt ovanlig och nu vill brittiska Molton Brown att vi ska återupptäcka doften på nytt – med vårens mest omtalade doft. 

Molton Browns nya doftkollektion Milk Musk kombinerar mjölk och mysk – vårens doftsnackis.

Med en nyskapande kombination av mjölk och mysk har Molton Brown skapat Milk Musken tidlös doft som väcker nostalgi. Doften är en del av Molton Browns nya kollektion med signaturdofter som går ifrån normen för doft och sticker ut med spännande doftkombinationer. Tanken är att vi ska upptäcka helt nya typer av dofter som ligger lite utanför det vi är vana vid.  

Annons
Vårens mest överraskande doft! Eau de Toilette 100 ml/1000 kr och Eau de Parfum 100 ml/1400 kr.
Vardagslyx med härliga Milk Musk Bath & Shower Gel, 260 kr och Milk Musk Body Lotion, 340 kr.
I kollektionen Milk Musk hittar du också ett aromatiskt doftljus, 480 kr
Annons

Med Milk Musk har Molton Brown tagit fram en unik tolkning av den klassiska myskdoften som annars ofta förknippas med 70-talets murriga parfymer. Den mjuka mjölken tillsammans med sensuell mysk skapar en rogivande doft – som balanseras upp av fruktig och väldoftande persika, päron, vanilj och cederträ. Parfymören Maïa Lernout som skapat parfymen beskriver den som känslan man får av hud mot hud.

– Jag valde mjölk som doftnot eftersom den påminner om ovillkorlig kärlek och många säger att doften påminner om ett bebishuvud. Tack vare mjukgörande mysk i hjärtat så får doften en modern och orientalisk känsla. Mysknoterna gifter sig med krämiga och lugnande mjölknoter som gör att den känns mjuk som kashmir.  

Milk Musk-kollektionen lanseras i  butik och online den 23 mars 2020.
Annons