Våra 7 schampofavoriter!

Detta är våra favoritschampon.

Bygg världens bästa neccessär med hjälp av ELLEs skönhetsexperter. Från och med idag presenterar vi en närmare titt på alla vinnare och nominerade i årets ELLE Beauty Awards. Testade och älskade av oss - helt enkelt årets bästa skönhetsprodukter. Idag: Årets schampo.
15 november, 2014

För en best of-lista som inte går ur tiden, julklappstips eller ett grymt inköp till dig själv – se tillbaka på skönhetsåret 2014 och spana in våra listor på årets bästa produkter. I dag listar vi Årets sju bästa schampo, utsedda av juryn till ELLE Beauty awards. Testade och älskade av oss – helt enkelt årets bästa skönhetsprodukter.

Vinnaren:

O&M-Original-Mineral-Original-Detox-Shampoo

O&M ORIGINAL MINERAL Original Detox Shampoo, 249 kr
Ibland behöver även håret en omstart och storstädas på envisa rester av oljor, klor och produkter. Reboota en till två gånger i veckan med vår nya australiensiska hårbästis för en gnistrande fräsch hårkanvas. Som sig bör i en detoxprodukt har kemikalier minimerats och ersatts av naturligheter, utan att tumma på resultatet.

De nominerade:

shuuemuraschampo

SHU UEMURA ART OF HAIR Cleansing Oil Shampoo Anti-Dandruff Soothing Cleanser, ca 750 kr
Mjällschampo är notoriskt osexigt, men den här tjusiga flaskan skäms vi inte över i duschen. Lindrar och balanserar en irriterad hårbotten och ger mjukt svall utan missklädsamt fnas. Låt inte priset avskräcka – den maffiga pumpflaskan räcker i en evighet.

lindenglossschampolessismore

LESS IS MORE Lindengloss Shampoo, 240 kr
Kemikaliefri hårvård ligger i tiden, och denna eko-goding seglade snabbt upp på årets måste ha-lista. Så mild att en jurymedlem använder den på sin hårtvättsrädda 4-åring – med succé! Färgbehandlat, slitet hår får tillbaka glans och studs, medan nosen säger mmmm… Allt innehåll är ekologiskt certifierat.

bonacure-moisture-kick-shampoo

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL BC Bonacure Moisture Kick Shampoo, 149 kr
Hår torrt som fnöske är inget kul sällskap, och det vet folket på Schwarzkopf. Med aminosyror injiceras det riktigt uttorkade håret med fukt inifrån. Används med fördel på lockiga hår.

rahua-voluminous-schampoo

AMAZON BEAUTY RAHUA Volumnious Shampoo,
Rahuaolja från Amazonas regnskog tros vara hemligheten bakom urbefolkningens fylligt friska hår som gnistrar i solens strålar. Ekologiska Rahua, som hunnit bli modefolkets favoritmärke, använder olja som producerats av urbefolkningen, och arbetar aktivt för att rädda regnskogen. Snyggt hår, snyggare samvete – vi gillar!

loreal-fibralogy-schampo

L’ORÉAL PARIS Elvital Fibralogy Thickening Shampoo,
Redan vid 30 års ålder upplever många kvinnor att håret börjar tunnas ut. L’Oréal inspirerades av bilindustrins metoder att laga trasiga vindrutor (!) och utvecklade ett liknande koncept för hår. 17 år tog det. Stjärningrediensen är molekylen Filloxane, som sväller inuti hårstrået och boostar hårfibrerna med upp till 60% enligt företagets studier.

Redken_Body_Full_Shampoo_with_Cotton_300ml_1364917680.png

REDKEN Body Full Shampoo, 159 kr
Är det någon gång vi  verkligen välkomnar en fyllig form är det på håret! Rengör skonsamt och trollar bort rester av stylingprodukter. Full pott!

 

pureologyhydrateschampo

PUREOLOGY Hydrate Shampoo, 259 kr
Färgat hår kräver särskild omsorg, och vi älskar denna sulfatfria men ändå löddrande formula med extrakt från rosor, sandelträ och grönt te. Doftar som ett mindre himmelrike – tänk patchouli, bergamot och ylangylang – och hjälper din fina färg att hålla länge .

Mer om årets bästa produkter enligt Elle Beauty Awards jury:

Årets sju bästa mascaror!

Årets fyra bästa baser!

Årets åtta bästa ansiktskrämer!

Årets sju bästa hårvårdsprodukter!

Årets åtta bästa ansiktskrämer!

Årets jury bestod av Hermine Coyet-Ohlén, ELLEs skönhetsredaktör Carin Hellman, prisade hårstylisten/hovfrisören och visningsproducenten för ELLE-galan Peter Andersson, modeprofilen Emilia de Poret, den erfarna skönhetsjournalisten (och ELLE-bloggaren) Maria Ahlgren och den prisade makeupartisten Anya de Tobon.

Läs mer:

ELLE har testat locktången alla pratar om just nu

Tandblekning- så funkar det(och de här produkterna är godkända)

ELLE testar: Ansiktsmaskerna som jobbar när du sover 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: