Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

SÅ får du vågigt och lockigt hår med plattång

28 jun, 2021 
AvErika Garmelius
Locka håret med plattång
En vågig frisyr passar till både vardag och fest och skapar en avslappnad lock. Det går enkelt att använda en platttång – vi guidar dig steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se 3 kändisstylister om hårtrenderna 2021Brand logo
TV: Se 3 kändisstylister om hårtrenderna 2021

Vågigt hår gör sig bra till alla tillfällen och går enkelt att få till med en plattång. Viktigt att tänka på innan du tar fram plattången och börjar locka är att kontrollera så att kanterna på plattången inte är vassa. De är nämligen inte avsedda för att vrida och dessa kanter kan slita mycket på håret.

Så skapar du vågigt hår med en plattång

Värmeskyddande spray är bra att applicera innan du börjar, detta för att skydda håret från slitage.

  1. Sätt upp håret för att kunna börja med det understa håret.
  2. Dra en bit av håret, rakt ut med plattången. Därefter vrider du plattången ett halvt varv och fortsätter en bit till. Vidare vrider du plattången ett helt varv åt andra hållet. Upprepa detta. Ju mer du byter vinkel med plattången, desto fler vågor i håret.
  3. Locka igenom det underhåret och fortsätt sedan med resterande håret.
  4. När hela håret är lockat kan du dra igenom håret med fingrarna för en naturligare lockar. Du kan även testa att inte riktigt dra ett halvt varv från början med plattången för inte så tydliga lockar, testa dig fram!

Foto: Unsplash

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons