Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Toppmakeupartisten: så skapades Dua Lipas "Barbie"-look steg för steg

19 jun, 2023 
Lisa Eldridge är inte bara en av världens främsta makeupartister – hon ligger även bakom Dua Lipas "Barbiecore"-look till Barbie-låten Dance all night. Nu avslöjar hon produkterna och tricken som användes.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om brun utan sol – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om brun utan sol – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Barbie-febern är ett faktum, och den 21 juli 2023 är det dags för premiären av filmen som redan rönt största hype och intresse.

Barbie-filmen
Barbie-filmen med Ryan Gosling och Margot Robbie.

Och förutom förväntningarna på själva filmen med Margot Robbie som Barbie och Ryan Gosling som Ken har nyligen den officiella Barbie The Album med videon och låten för filmen – Dance the night med Dua Lipa.

Annons

Så skapades Dua Lipas Barbie-look

Och Dua Lipas Barbie-tastic-look har nu blivit viral, med dess blåturkosa, magnetiska ögonmakeup som är omöjlig att ta ögonen ifrån.

I videon ses Dua i en sprakande Barbiecore-makeup med tydliga åttiotalsreferenser, en look som skapats av brittiska stjärnmakeupartisten Lisa Eldridge.

Lisa Eldridge är sedan decennier en av A-listans främsta makeupartister, hon är även Lancômes Global creative makeupartist och har även ett eget beautyvarumärke och makeup som också använts bakom kulisserna på Barbie-filmen.

Annons

– Jag blev tillfrågad av Dua Lipa om att göra hennes look för musikvideon där fick jag verkligen gå in och skapa mitt verkliga "Barbie-moment". Och när jag postade att jag gjorde den fick jag så många frågor om hur jag gjorde den och vilka produkter jag använde.

Steg för steg – så gjordes makeupen

– Så jag gjorde en tutorial med den kompletta looken för Barbie-Dua-looken – en look som är otroligt Barbie och är perfekt för sommarens alla fester.

Här kan du se den kompletta tutorial för hur looken skapades och vilka produkter som användes.

Foto: TT, Instagram

5 filmer du måste se under 2023Brand logo
5 filmer du måste se under 2023
Annons