Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

The face of beauty – vårens härligaste fotobok

19 feb, 2016 
AvJenny Fredriksson
Nu släpper fotografen Mikael Schultz och makeupartisten Viktoria Sörensdotter tillsammans den underbara boken "The face of Beauty"
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Duon Mikael Schultz och Viktoria Sörensdotter har under två års tid arbetat med boken The face of Beauty. Idén föddes ur en längtan av att göra något helt eget utan restriktioner.

De två möttes för första gången bakom kameran för 15 år sen och har sedan dess delat samma estetiska vision inom modefotografi.

Målet med deras gemensamma projekt The Face of beauty var att ta bilder som de själva skulle kunna pryda väggarna hemma med. Bilderna i boken skildrar begreppet skönhet på ett lekfullt, artistiskt och intressant sätt. I flera foton är dessutom några av de bästa modellerna i världen som till exempel Edita Vilkeviciute, Linn Arvidsson och Lone Praesto Nordström porträtterade.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

ELLE fick en pratstund med duon och passade på att frågar lite om hur det faktiskt går till att göra en bok.

– Vi samlade all inspiration och delade upp allt i olika grupper. Det funkade som vårt mentala moodboard och något som vi kunde luta oss mot under processens gång. Sen plåtade under ett drygt år. Efterarbetet tog lång tid. Viktoria och jag kan bilder men när det kom till layouten behövde vi hjälp. Vi vände oss till  Studio Bon som gjorde bokens layout. Så två år tog det från idé till färdig bok, säger Mikael Schultz.

Annons

– Vi har som sagt arbetat tillsammans under många år och jag älskar att jobba ihop med Mikael. Vi ville göra något kreativt och ett eget projekt där bara vi två kunde skapa vad vi ville. Jag tror att vi inspireras av varandra. Vi utvecklar våra idéer till ett intressant bildspråk som är både kul och kreativt. Och som Mikael uttrycker: ”Ett av våra motton på boken var att vi skulle kunna hänga varje bild som var med i boken på väggen hemma hos oss själva.”, säger Viktoria Sörensdotter.

The face of Beauty är en perfekt inspiration för alla beauty och foto-fantaster.

Boken kostar 399 kronor och säljs på Fotografiska, Parfymeri Cow, Snickarbacken 7, Papercut och Konst-ig i Stockholm samt på Strand i New York.

I bildspelet hittar du underbara beautybilder från boken:

Läs också: Hon råkade fotobomba en bild – fick modellkontrakt

Fotograf Mikael Schultz

 

Annons