Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Stylisten: Så tar du bäst hand om håret efter sommaren

27 aug, 2020 
Ta hand om håret efter sommaren
Sol, vind och vatten hör semestern till, men den härliga säsongen kan slita extra mycket på ditt hår. Här är hårstylisten Cim Mahonys bästa tips för att ta hand om frisyren efter sommaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trendiga frisyrer att satsa på 2021Brand logo
Trendiga frisyrer att satsa på 2021

 

Är dina toppar torra, slitna och kluvna efter semestern och lyser lystret med sin frånvaro när det kommer till kalufsen? Du är inte ensam. Sommarens soltimmar kan ha den inverkan på håret, precis som salt- och klorvatten och det faktum att många tvättar håret oftare under sommarmånaderna.

Ett vanligt misstag många gör är att använda produkter som får ett slitet hår att kännas mjukt och följsamt på en gång.

– Det känns som magi eftersom det verkar fungera direkt, men dessvärre förhindrar det hårets naturliga läkningsprocess att absorbera fukt och olja, säger Cim Mahony, hårstylist på Dyson.

Att använda mycket värme för att släta ut håret är en annan sak som Cim berättar gör mer skada än nytta på redan slitet hår. Många hårfönar och stylingverktyg behöver hög värme för att verka utslätande.

Stylisten Cim Mahonys bästa tips för att ta hand om slitet hår:

1. Satsa på den naturliga looken

– Omfamna den naturliga looken. Styla håret på sätt som gör att du undviker att utsätta det för extrem värme och låt håret självtorka till 50-60 procent innan du fönar det, på så vis kommer du få mindre friss.

Annons

2. Mindre värme och proteinspray

– Ett tecken på skadat hår är att stråna får en grövre textur och känns mindre flexibelt. Eftersom proteinet bryts ner är det viktigt att inte använda för mycket värme när du stylar. Min go to-produkt för skadat hår är Gentle air-munstycket till hårtorken Supersonic från Dyson. Det reducerar värmen utan att kompromissa med resultatet. Proteinspray från märket Less i more förbättrar hårkvaliteten på ett naturligt sätt.

3. Byt schampo

– Använd ett oljebaserat schampo, mitt favoritschampo är från märket Less is more.

4. Hemmaknep för poolhår

– Lös upp tre till sex Treo-brustabletter, som innehåller acetylsalicylsyra. Oönskade gröna nyanser försvinner efter fem minuter med den här Treo-lösningen i håret.

5. Glöm inte att borsta håret

– Blodcirkulationen på huvudet skapas bäst med en bra hårborste. Tänk lite på hårborstning som att borsta tänderna, en daglig rutin för att hålla håret friskt och vackert. Jag skulle rekommendera Mason Pearson-borsten som inte bara masserar skalpen utan också transporterar överskottet av olja till längderna, vilket ger mer volym och glans. Att borsta håret innan läggdags är bäst då dina naturliga oljor sjunker in som en overnight-behandling.

6. Satsa på silke

– Sov på en silkeskudde, som den från The Beauty sleeper, så att fukt och olja stannar kvar på huden och i håret, istället för att absorberas av kudden. En hårsnodd eller scrunchie i silke är mer skonsamt när du sätter upp håret.

Foto: Imaxtree

LÄS MER: Så tar du bäst hand om ditt lockiga hår

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons