Populärt: Bäst i testSkönhetstipsHudvårdHårvård

Ta hand om din hud – 3 enkla men viktiga tips!

17 okt, 2017 
AvSofia Carlberg
Höstens torra luft och ett aktivt liv med duschar varje dag gör det svårare för huden att behålla sin fukt. Proffsdansarna och bästa vännerna Malin och Karin delar med sig av sina bästa hudvårdstips.
Annons

Professionella dansarna Malin Emmoth och Karin Ålemark har varit vänner sedan de träffades på Balettakademien på 90-talet. Under nio år reste de runt hela världen med anrika Cabaret du Moulin Rouge och levde ett avundsvärt men slitsamt liv med stora utmaningar – inte minst för hälsan och huden. Med tiden har de blivit riktiga hudvårdsnördar och kan dela med sig av både enkla huskurer och välbeprövade favoritprodukter. Eucerin har varit en naturlig del av deras hudvårdsrutin sedan uppväxten – och är fortfarande ett favoritmärke.

Malin & Karins 3 oumbärliga hudvårdstips

1. Återfukta huden både inifrån och utifrån

Malin: Vi skulle aldrig strunta i att dricka mycket vatten både innan och efter föreställningar.

Karin: När man reser skiftar klimatet mycket, från varmt till kallt och det blir en stor påfrestning på huden. Jag dricker mycket vatten när jag flyger och smörjer alltid in mig med en återfuktande créme.

Annons

2. Rengör huden både morgon och kväll

Malin: Vi varvar alltid ner tillsammans efter en föreställning och tar bort sminket noggrant med en bra ansiktstvätt.

3. Duschar du ofta så använd gärna duscholja istället för tvål

Karin: Inne på teatrarna är det ofta torr luft på grund av luftkonditionering och sedan duschar vi ju ibland flera gånger om dagen, vilket torkar ut. Därför är en duscholja perfekt.

Vilka är era favoritprodukter?
Karin: På vintrarna har jag alltid använt en återfuktande créme från Eucerin, när jag känner att ”nej nu torkar jag sönder!”. Den har funkat jättebra och jag har även använt deras duscholja.

Malin: Eucerins dagkräm har hängt med sedan tonåren som en vana jag tog över från mamma, likaså duscholjan som även min sambo använder. Deras ansiktsrengöringsgel använde jag särskilt mycket under tiden med Moulin Rouge eftersom showsminket sliter oerhört på huden.

Eucerin - hudvård

Läs mer om Eucerins produkter och hitta dina egna favoriter! Spana även in fina kampanjen #generationEucerin på Instagram.

Annons