Svettigt? Bli en torris med sommarens SOS-produkter

10 jun, 2014 
AvMaria Ahlgren
Annons
festival

Sommaren är inte bara superfräsch. Ibland kan det bli lite svettigt både här och där. ELLEs Maria Ahlgren tipsar om fem stabila odör- och fuktfightare när kvicksilvret – eller pulsen – stiger.

av MARIA AHLGREN

1. DEO DOC Deospray Intim och Deowipes Intim, ca 169 resp 99 kr

Oönskade dofter från våningen där nere beror inte alltid på obalans eller sjukdom. Även våra ladyparts är rustade med svettkörtlar av samma sort som dem vi har i armhålan. Läkaren Hedieh Asadi träffade ofta patienter som oroade sig för intimsvett, och tanken på en effektiv men mild och intimanpassad deo väcktes. Tillsammans med sin syster Hasti grundade hon Deo Doc. Produkterna är gynekologiskt och dermatologiskt godkända, och bevarar underlivets pH-värde. Finns som spray och wipes (perfekt i festival- eller beachväskan!). Säljs på utvalda apotek.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Obs! Om du misstänker sjukdom, kontakta alltid läkare. Intimdeodoranten döljer endast svettdoft, inte den, ehrm, naturliga doften. Läs Maria Ahlgrens intervju med tjejerna bakom DeoDoc här!

2. FLAWA hygiensulor, ca 119 kr

Någon som stoppat näsan i ballerinaskon och tappat andan någon gång? För att inte tala om sviterna av den sköna men ack så varma sneakertrenden… Ångesten att parkera skorna i hallen på inomhusfest kan vara svår. Skippa odören och rädda skorna med en ny sula som håller tassarna och skorna fräscha, doftfria och torra i 7 dagar. Hemligheten ligger i sulornas fyra lager som var och en har spjutspetskompetens mot oönskade skogäster, bland annat fuktabsorberamde cellulosa (20%) och majsbaserad Cyclodextrin som kapslar in och neutraliserar dålig lukt och fukt. 1,4 mm tunna, finns i Small (36–38), Medium (39–41) och Large (42–44). Finns hos Apoteket och Apotek Hjärtat.

3. VICHY Déodorant 24 h Dry Touch, 99 sek

Annons

Allt fler skippar deos med aluminium, som i stora doser visat sig har negativa hälsoeffekter. Denna lätt parfymerade deo från franska pharmacie-favoriten Vichy innehåller varken aluminumsalt eller alkohol, och passar även den känsligaste armhåla, utan att kompromissa på effektiviteten. Win-win! Säljs på apotek.

4. IS INNOVATIVE SKINCARE Clinical Skincare SPF 20 Powder Sunscreen , 505 kr

Många som provat att lägga puder ovanpå solkräm kan skriva under på den grådaskiga, sorgliga sörja som inte alls liknar den glow vi önskar av sommarhuden. Så vad göra när ansiktet glänser och solen steker? Testa ett mattgörande puder och solksydd i ett. Denna variant kombinerar transparant titaniumdioxid med ingredienser som ger ett säkert, mekaniskt UV-skydd. Funkar på alla hudtyper – även barn” (kan vara skönt att veta när mamma glömde barnens solkräm, men kom ihåg det egna pudret…)! Finns som transparant och solkysst nyans. Skyddar både mot UVA- och UVB-strålning. Säljs på iS-salonger.

 

Annons
Innehåller annonslänkar