Så får du kändisarnas favorithårfärg Balayage

Sarah Jessica Parker, Beyoncé, Gigi Hadid, Jessica Biel, Anine Bing och Olivia Palermo. Inte en enda av galasäsongens röd mattor har passerat utan att vi spottat den trendiga hårfärgen balayage.
23 februari, 2017

Kulören kommer från en fransk teknik och är en färg som ger håret en naturlig look och svepande glans – oavsett om du är brunett eller blondie.

Hemligheten bakom balayage

Succéresultatet bakom balayage är att frisören lyfter din hårfärg två till fyra nyanser utan att håret känns färgat och onaturligt. Rötterna lämnas mörkare och de blekta slingorna målas på mer naturligt än under en traditionell slingning. På så sätt får du en hårfärg som ligger nära din egen och som inte behöver underhållas på samma sätt som en traditionell färgbehandling.

En riktigt bra balayage-färgning och solblekt look håller i flera månader.

Antonio Axu avslöjar sina bästa balayage–hemligheter

Frisören Antonio Axu har efter många år i branschen tagit trenden till Sverige. Han har gjort balayage på Marie Serneholt, Carolina Gynning och Anine Bing. Antonio Axu jobbar parallellt i Los Angeles och har nyligen öppnat en Colour Bar på NK i Stockholm.

Vi har frågat ut honom om alla balayage-hemligheter.

Antonio Axu friserar.

Antonio Axu.

Vem passar i balayage och funkar tekniken på alla hårfärger?

– Alla kan ha balayage eftersom man alltid utgår ifrån personen grundfärg. Tekniken är till för att lyfta hårets naturliga färg några nyanser.

Vad är skillnaden på balayage och den liknande ombre-tekniken?

– Balayage är en hårfärgningsteknik som gör att håret får slingor som känns naturligt solkyssta. Ombre är en färgning med mörk botten och ljusa längder som känns mer tuff och kaxig.

Hur kom du själv in på balayage?

– Balayagetekniken har vuxit fram i min arbetsvardag. Det började redan 2005 när jag jobbade tillsammans med en fransk kollega, Laurent Bourret. Han lärde mig tekniken. Och i Los Ange les arbetar jag med färgspecialisten Alen M som är fantastiskt duktig på Balayage. Jag har alltid varit förtjust i naturliga och mer sobra färger.

Hur vårdar man bäst sitt hår efteråt?

– Inpackning och fuktgivande produkter som leave-in. Man kan också lägga i en mjuk toning eller använda silverschampo mellan behandlingarna för att ge lite extra boost och behålla de kalla, blonda nyanserna.

Vilka är dina egna balayage-musor?

– Listan kan göras lång – Marie Serneholt, Anine Bing, Carolina Gynning och Janni Delér.

Sugen på att testa Balayage? Fler härliga bayalage-musor och inspiration hittar du här.

Gisele Bundchen

Anine Bing Foto: Susanne Kindt

Rihanna

Jessica Biel

Marie Serneholt

Sarah Jessica Parker

Läs mer:

Den nya vågen – håret som vi alla vill ha just nu

Stjärnfrisörens guide till en perfect blowdry

Här är de snyggaste beautylooksen från New York Fashion Week