Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Stilikonens egna makeuplinje

23 jun, 2015 
Annons

Franska stilikonen Caroline de Maigret får i augusti en helt egen makeupkollektion för Lancôme. ELLEs skönhetsredaktör Carin Hellman träffade henne nyligen i Paris för att få beautyreceptet som skapat hennes avundsvärda franska och avslappnade ”chicness”.

Till dig som klickar dig fram till våra skönhetsartiklar först av allt: ELLE Beauty har nu en egen sida på Facebook. Följ oss för dagliga uppdateringar på området!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Under de tjugo minuter jag befinner mig i De Maigrets sällskap är det lätt att förstå att hennes franskt, chica och avslappande (men ändå medvetna) stil gjort henne till musa för allt från Karl Lagerfeld till Mario Testino. Den franska modellen/musan/musikern är äkta vara utan tillagda manér och det är säkert därför hennes känsla för avslappnad stil gjort henne till stilikon för tusentals kvinnor – nyligen gav hon också ut en bok i just ämnet ”How to be Parisian”.

Så mycket briljant av Lancôme – som kickar igång kommande höst med ett modernare uttryck – att knyta till sig en kvinna som skapar färger och produkter som man vill och kan bära. Mjuka, nude-toner för ögonen, den perfekt röda för naglarna, bärbart toffee-tonade färger för läpparna.

Annons

–Det var allra viktigaste för mig när jag gick in i detta projekt, att det skulle vara produkter och färger som passar i stort sett alla och som var bärbara. Jag är ingen direkt ‘sminktjej’, men jag älskar ändå makeup som gör en snygg, utan att det blir konstlat.

I linjen finns också lite oväntat en mörkt, vinröd mascara. ”Svart mascara, speciellt när man börjar bli lite äldre, kastar lätt svarta skuggor under ögonen. Brunt eller vinrött är bästa anti-age-tipset när det kommer till mascara”. Helt enkelt fransk, chicness i makeupform –  när den är som allra bäst. Vi ser mycket fram i mot kollektionen som kommer i butik sent augusti.

Maigret-2

För Lancôme har fransyskan och modemusan tagit fram en ljuvligt bärbar makeupkollektion med fyra nagellack, en makeuppalett och tre läppstift och läppennor.

Maigret-1

Makeuppaletten kommer i en stylish liten kuvertväska, med en stor full-size mirror.  ”Lite som en makeupernas moleskin”, menar hon själv. ”Och jag är så trött på de där småspeglarna i makeupdosor annars – vem kan mejka sig i en sådan?”

Maigret-3
Annons