Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Spara ut luggen – 6 frisyrer och tips

19 jul, 2021 
AvErika Garmelius
Så stylar du håret när du sparar ut luggen.
Vi älskar lugg men den där tiden när vi försöker spara ut luggen, kan vara svår och omständig. Det krävs lite tålamod men det finns många snygga frisyrer och tips att ta till.
Annons
Så färgar du ditt hår bäst hemmaBrand logo
Så färgar du ditt hår bäst hemma

Lugg i all ära men det är inte alltid helt lätt när du vill spara ut luggen. Hur stylar du håret då? Det tar trots allt flera månader för luggen att växa ut och vi vet att det kan vara svårt att få till en snygg frisyr. Vi listar därför sex tips och frisyrer som är behjälpliga under tiden när du sparar ut luggen.

1. Vrid luggen åt sidan

Ett enkelt och smidigt sätt att få bort luggen är att vrida den åt sidan. Vrid luggen samtidigt som du tar med lite av det resterande håret bredvid. Säkra luggen med hårspänne. Enkelt och snyggt. Resten av håret kan du låta vara eller sätta upp i en tofs.

2. Låt luggen bli en del av resten av håret

Gör en mittenbena och låt luggen bli en del av resten. Styla med hårspray. Denna frisyr går att styla under hela processen när luggen växer ut.

Annons

3. Stoppa in luggen bakom örat

Dra luggen bakom örat och fäst håret, detta går såklart bara när luggen har vuxit så pass mycket. Ta fram resten av håret. Styla med hårspray och du är klar.

4. Klipp upp luggen

Det kan kännas konstigt att klippa luggen när du du vill att den ska bli längre men faktum är att det faktiskt hjälper. Genom att klippa upp den runt ansiktet smälter den lättare in i resten av håret.

5. Styla med hårprodukter

Idag finns det mängder med hårprodukter. Testa dig fram för att hitta produkten som passar ditt hår och håller luggen på plats. Det kan vara allt från spray, mousse eller gelé.

6. Styla med olika håraccessoarer

Ett bra tips när du är mitt uppe i att spara ut luggen, är att styla med håraccessoarer som hårband, diadem, hårspännen eller en klämma. Ett enkelt och snyggt sätt att få bort luggen från ansiktet.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons