Så får du snyggare ben – 4 tips och 6 produkter!

Så får du snyggare ben – 4 tips och 6 produkter!

05 augusti, 2015

Denna text är till dig som inte fullföljde squats-utmaningen i år heller. Lyckligtvis finns både yogaben och vinylsläta lår på burk.

Foto Jan Welters

Du går på pilates ett par gånger i veckan, du har promenerat oräkneliga mil före frukost under vintern och du väljer (oftast) en sallad i stället för pizza. Och ändå sitter apelsinhuden där på låren. Det är förbannemej inte rättvist! Visst, du vet att just celluliter bottnar i ett komplext nät av genetiska faktorer och livsstil, men nu vill du faktiskt ha snygga sommarben – och det är bråttom. Lyckligtvis står skönhetsvärlden redo med en hel arsenal SOS-produkter och påhittiga tekniker.

Relaterad läsning:

Så lyckas du med bikinilinjen >

7 förbluffande smarta beauty-hacks du garanterat inte känner till – men kommer att ha hjälp utav >

1. Cirkulera bort celluliterna.

Över 80 procent av oss dras med envisa celluliter. Den sura sanningen är att inte ens en låg fettprocent eller hundra squats om dagen är en garanti mot de retliga groparna. Vid sidan av vettig mat och motion är bra mikrocirkulation A och O mot celluliter. Daglig torrborstning, regelbunden peeling och massage är ypperligt för att få i gång cirkulationen och hindra att fettcellerna klumpar ihop sig. Lymfflödet ökar och kroppen gör sig snabbare av med toxiner. Får du bort döda hudceller tas dessutom aktiva, uppstramande ingredienser i hudvården upp bättre. Win win.

Otålig? Vill du gå ett steg längre finns salongsbehandlingen Velashape där radiovågor och infrarött ljus används för att zappa celluliter och minska på fettet. Effektivt, men både dyrt och tidskrävande.

Purifying himalayan salt scrub, 195 kr, Rituals.

 

2. Tajta till med kaffe.

Tiotusenkronorsfrågan inför varje strandsäsong: Funkar cellulitcrèmer? Nja. Vad vi vet är att koffein sätter fart på cirkulationen vilket påverkar fettcellerna samt dränerar överskottsvätska. Koffein är en av de mest beprövade ingredienserna i cellulitvärlden. Japanska Shiseido sammanförde häromåret koffein med en typ av aromterapi där grapefruktdoften sägs manipulera de dåliga fettcellernas beteende. Men det är förmodligen det faktum att du masserar in cellulitcrèmen som gör störst skillnad – fettet ligger helt enkelt för långt ner för att en salva ska nå det på egen hand.

– Crèmer har mycket begränsad effekt eftersom de bara verkar på ytan och celluliterna bildas djupare ner i huden. Att man masserar in en crème kan bidra till förbättrad cirkulation, säger Veronica Lilja, hudterapeut på Akademikliniken.

Masvelt body shaping cream, 495 kr, Clarins.

 

3. Yogaben på minuten.

I Japan blev jag bekant med en liten kilformad sula som stoppas ner i den vanliga gympaskon för klackeffekt. Tänk dörrstopp, fast i gummi. Tack vare denna geniala grej blir benen gasellånga på sekunden. Ett gäng andra benförlängare finns att köpa vid närmaste kosmetikadesk. Lätt färgade crèmer och sprayer som optiskt trollar bort ojämnheter är utan konkurrens den snabbaste genvägen till spiror med jämn och slät hud. Vissa är boostade med anti-age-ingredienser eller koffein som sägs dränera bort överskottsvätska.

Instant bronzing mist, 230 kr, James Read.

Hello long legs, 249 kr Invisible Heels/Kicks.

 

4. Anti-age för spirorna.

Trodde du att skönhetsbranschen skulle stanna vid serum för ansiktet? Oh nej. Det senaste skriket är serum för kroppen. Till skillnad från vanliga kroppslotioner är de packade med aktiva ingredienser som bromsar ålderstecken som torrhet, pigmenteringar och förlorad spänst. Danska Beauté Pacifiques kroppsserum har seglat upp som en resultatinriktad gamechanger med resveratrol, vitamin E och squalane-olja som transporterar de åldershämmande effekterna långt ner i huden. Rodial har smugit in retinol i ett serum som aktivt ökar kroppens produktion av kollagen och elastin, medan Filorgas detoxlotion dränerar och sätter fart på cellförnyelsen. Ekomärket Björk & Berries satsar på boostande fettsyror och antioxidanter, och för en kollagenskjuts inifrån är tillskottet Imedeen Derma One fortfarande marknadens bästa.

Body serum, 450 kr, Björk & Berries.

 

Corpus paradoxe, 569 kr, Beauté Pacifique.

Relaterad läsning:

Så lyckas du med bikinilinjen >

7 förbluffande smarta beauty-hacks du garanterat inte känner till – men kommer att ha hjälp utav >

Hardcoremetoden: Frysa bort fettet – funkar det?

Den hetaste fettbrännaren är iskall. Bokstavligen.

Att nerfrysning ska vara den mest effektiva behandlingen av envist fett, det har blivit en rejäl snackis. I korta drag går det till så att fettceller fryses ner under kompression tills de dör. Sedan elimineras de ur kroppen den naturliga vägen under ett par månaders tid innan du ser det färdiga resultatet. Det bästa är att det kan göras på lunchrasten. Ingen narkos eller läkningstid behövs, och ofta räcker en behandling.

Linda Danielsson är hudterapeut på Eriksbergskliniken i Stockholm, där man jobbar med Zeltiq Coolsculpting, den enda fettfrysningsteknik som blivit godkänd av FDA, den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket. Studier visar att minst 20–25 % av fettet försvinner, i flera fall mer än så. Efter åtta veckor syns 80 % av resultatet.

– Innan vi behandlar görs en noggrann konsultation. Vi kollar hudens elasticitet och ritar upp exakt på vilka områden vi ska sätta applikatorn, säger Linda.

Olika munstycken är formade för att passa olika delar av kroppen.

Vanliga områden att behandla är ridbyxlår, kärlekshandtag, höfter och mage. Det ryktas även om att ett munstycke som kan forma säckiga knän är på gång.

– Teknologin är väldigt säker och det finns ingen risk för köldskador, säger Linda.

En behandling av ridbyxlår på Eriksbergskliniken tar cirka två timmar och kostar runt 20 000 kronor beroende på hur många munstycken som används.

Ett varningens ord här bara: Det finns billiga kopior på fettfrysningsmaskiner som i värsta fall kan ge brännskador i huden. Gör alltid behandlingen på väletablerade, seriösa kliniker. Coolsculpting och Cooltech är väldokumenterade och säkra maskiner.

Relaterad läsning:

Så lyckas du med bikinilinjen >

7 förbluffande smarta beauty-hacks du garanterat inte känner till – men kommer att ha hjälp utav >