Skönhetsproffsens hemligheter: Naglar

30 december, 2012

De främsta inom smink, hår och naglar ger ELLE sina tips (som aldrig tidigare avslöjats!). Idag är det naglar och nagelvård i fokus.

av GEORGINA COLLINS foto MORGAN O´DONOVAN, IMAXTREE

För ett jämnt resultat:

– Om de ljusa pastellacken får en randig finish även efter två påstrykningar kan man prova att lägga ett lager med en matt basfärg emellan (exempelvis Stickey base coat från CND, 139 kr). Det får det första lagret att fästa och hindrar det andra lagret från att ”slira” och bli randigt. Stryk på lagren tunt och noggrant före nästa. Resultatet blir jämnt och ogenomskinligt.

Marian Newman, nagelteknolog

Noggrant lackat hos Dior.

Smidigt alternativ till nagellim:

– Superstark peruktejp från specialistbutiker är ett toppenalternativ till nagellim. Klipp bara av en bit och fäst på baksidan av lösnaglarna. De kommer att sitta fast, men kan lätt dras av när man önskar utan att skada den egna nageln.

Sophy Robson, nagelteknolog

Få bort nagellacksfläckar från kläder:

– Se till att nagellacket torkat ordentligt och skrapa sedan bort så mycket du kan med en plastkniv. Vänd plagget ut och in, lägg en absorberande handduk under och badda med aceton på en bomullsrondell. Byt bomull så fort färg har absorberats så att den inte förs över till plagget igen. Upprepa tills allt nagellack är borta och maskintvätta sedan som vanligt.

David Barton, nagelteknolog på Maybelline New York

Bekämpa gula fläckar:

– Tryck ut lite blekande tandkräm på en mjuk, fuktig nagelborste och skrubba naglarna tills det löddrar. Skölj under rinnande varmt vatten och badda naglarna torra.

Lorraine Griffin, nagelexpert på L’Oréal Paris

Nagelvård signerad Jenny Longworth.