Skapa stjärnglow med "red carpet treatments"

Skapa stjärnglow med "red carpet treatments"

Ansiktsbehandlingar med "askungeeffekt" som ger ett magiskt glow inför fest, bröllop eller balkvällen. ELLE listar de bästa "red carpet treatments" som går att göra här i Sverige. Allt för Oscarsgala-effekt på hemmaplan!
22 februari, 2019

Att celebriteter vill ha en hy i absolut toppform inför galornas galaevent Oscarsgalan är helt förståligt. När i princip alla kameror är riktade mot världens mest eftertraktade röda matta är det såklart ingen som vill vara utan en lyxig fuktboost och gyllene glow.

Lupita Nyongo med gyllene glow under den 90th Academy awards.

Absolut populärast innan stora event som Oscars är så kallade ”Red carpet treatments”, även kallat ”askungebehandlingar”. Gemensamt för dess behandlingar är att de ger ett snabbt och synbart resultat på kort tid och har kort eller ingen återhämtningstid för huden – det vill säga man undviker i behandlingen generellt nålar och pennor som har en lite längre återhämtningstid för huden. Men det finns också en rad fantastiska röda-mattan-behandlingar med dermapen och mesoterapi om man har lite framförhållning på ett par veckor för att låta huden ha tid att återhämta sig.

Askungebehandlingar är utan injektioner och fokuserar generellt på att ge huden massage och sätta fart på cirkulationen för att minimera puffighet och ge ansiktet ett minilyft. Man boostas även på olika sätt, beroende på behandling, med mycket fukt, antioxidanter och stärkande ingredienser och produkter som snabbt och synbart ger maxad lyster och ett mindre, naturligt ”ansiktslyft”.

Och för alla oss 99.9% som inte har en inbjudan till Oscarsgalan är behandlingarna guld värda inför bröllop eller bal, eller annat event där huden gärna får vara i sin absoluta toppform. Och faktum är att flera av de mest populära behandlingarna som gös inför Oscarsgalan går att få gjorda på salonger här hemma i Sverige!

ELLE har djupdykt i några Oscarsgala-favoriter som går att göra här på hemmaplan och som är den perfekta behandlingen inför ditt bröllop, event eller fest!

Natura Bissé Diamond cocoon experience

2019 markerar 15:e året som kändisfavoriten, det spanska prestigemärket Natura Bissé tar hand om stjärnornas hud inför Hollywoods största kväll, Oscarsgalan. För andra året i rad har de hyrt en svit på anrika Beverly Hills Hotel för att ge kändisarna en ansiktsbehandling inför röda mattan.

Beverly Hills hotell Oscarsgalan.

Beverly Hills hotell är fullbokat inför Oscars.

Sviten på Beverly Hills hotell.

Fokus för Natura Bissé inför Oscarsgalan är deras  Diamond Cocoon Collection, en hudvårdsserier med koncentrerad probiotika för att stärka och balansera hudens mikrobiota. Och i samma serie finns en Diamond cocoon experience  – en 60-minuters ultralyx till ansiktsbehandling där huden verkligen får en treat, värd röda mattan. Här ingår en djuprengörings mask och aktiv uppljusande kemisk peeling med AHA-syror för extra glow, stimulerande massage med verktyg i vit jade, djupgående ansikts- och dekolletagemassage, och en prebiotisk och stärkande mask som boostar huden med lyster..

Listan för årets celebriteter som bokat in sig i sviten på Natura Bissé-behandling är än så länge konfidentiell, men förra året fanns bland annat Emma Roberts med på listan av dem som preppades inför röda mattanI Sverige är en av de första som testat Diamond Cocoon Experience skådespelerskan Hedda Stiernstedt. 

Behandlingen lanseras i mars och kan bland annat göras på  Aktiv hudvård i StockholmSalong Perfection i Stenugnssund och Nygatans Spa i Örebro

Elemis Biotec

Brittiska spa-märket Elemis är en röda mattan-favorit sedan länge. De har en rad behandlingar som, beroendes på hudens behov, ger maxad glow inför fest.

Elemis kombinerar hightech och det bästa från naturen.

En av de allra mest populära behandlingarna är deras Biotec-behandling där en hudterapeut kombinerar beröringen från sina händer med fem olika teknologier från Biotec– apparaten. Det perfekta minilyftet, samtidigt som huden boostas med fukt och lyster som skräddarsys efter hudens behov. 

Behandlingen kan du bland annat göra på Salong Qvisi  och Axelssons. 

Akademikliniken Aqua gold

Aqua gold är Akademiklinikens nya hudbehandling som framför allt ger huden fukt och lyster. Den ska också bidra till att minska porer, förbättra hudens struktur, ge en viss ”plumpingeffekt” och dämpa fina linjer, till exempel runt ögonen där de allra flesta av oss behöver lite hjälp. Man använder sig av så kallad mesoterapi – en stark trend från USA som används flitigt av fenomen som Kim Kardashian. 

Huden boostas med hjälp av sk mesoterapi.

Aquagold innehåller en skräddarsydd cocktail bestående av flera olika mängder vitaminer, antioxidanter och fuktgivande hyaluronsyra. Ampullen med ingredienser stämplas ned i huden på 0,66 mm djup och injiceras i det översta hudlagret med hjälp av en så kallad Mesoterapibehandling. 

Den här behandlingen är bra att göra ett par veckor innan den stora dagen, då huden kan rodna och behöver lite tid att återhämta sig.

Läs mer om behandlingen och var du kan göra den här. 

Exuviance Red carpet

Exuviance röda-mattan-behandling Red carpet innehåller rengöring, aha-peeling, en populär uppfräschade ”guldmask” (en sheetmask indränkt i laktobionisk syra, eukalyptus och pepparmynta) härlig ögonmask med milt exfolierande PHA.

Fördelen med behandlingen är att man får en ordentlig uppfräschning utan minsta behov av återhämtning. Huden får ett härligt glow och man kan gå direkt vidare till gala eller fest utan risk för att huden ser röd eller irriterad ut.

Behandlingen görs av de allra flesta Exuviance-salonger, se var här. 

Mesoestetic Mesoéclat

Mesoèclat är spanska Mesoesteics röda-mattan-behandling med syrapeeling, kombinerad med uppstramning och lystergivande ampuller maxade med antioxidanter och fuktgivande hyaluronsyra.

Det här är också en behandling som med fördel kan göras ett par veckor innan festen då huden kan flagna lite. Den kan med fördel göras som en kur om fem under två veckor för maximal superglow lagom till bröllop eller fest.

Behandlingen finns spridd över hela landet, se här var. 

Läs mer här:

Här kan du streama Oscarsgalan.

Alla trailers till Oscarsgalan.

Här är alla nominerade till Oscars 2019.