Då släpps Selena Gomez sminkmärke Rare Beauty i Sverige

Precis som fansen misstänkt kommer Selena Gomez att lansera ett eget sminkmärke – Rare Beauty!
05 februari, 2020

Sångerskan Selena Gomez är just nu aktuell med Rare, hennes första studioalbum sedan 2015. Men för fansen var den långa väntan verkligen värd det. Plattan toppar den amerikanska Billboardlistan och även singlarna Lose You to Love Me och Look at Her Now har knipit förstaplaceringar bland de mest populära singlarna.

Parallellt med Rare har Selena också arbetat hårt med ett eget sminkmärke, något fansen började misstänka i somras. Då registrerades namnet Selena Gomez hos det amerikanska patent och registreringsverket, i en ansökan som omfattade ”dofter, kosmetik, hudvård, hårvård, tvålar, fuktkrämer och oljor”.

”Jag vill att vi ska sluta jämföra oss med varandra”

Nu har stjärnans projekt äntligen blivit officiellt och likt den nya skivan heter sminkmärket också Rare – nämligen Rare Beauty:

– Rare Beauty handlar inte om hur andra ser dig. Det handlar om hur du ser dig själv. Jag vill att vi slutar jämföra oss med varandra och i stället omfamnar våra olikheter. Du definieras inte av en bild, en like eller en kommentar, säger Selena i en ny livevideo på Instagram.

Selena förklarar att hon vill skapa ett märke som är inkluderande för alla typer av tjejer, och hon att hon därför kommer att rådfråga sina fans i utvecklingen och marknadsföringen av Rare Beauty:

– Jag vill ha er hjälp att bygga varumärket eftersom jag vill att det ska vara äkta, äkta berättelser och äkta människor. En plats där folk kan känna att de är i en gemenskap och kan se ut som sig själva.

Rare Beauty släpps exklusivt på Sephora

I videon avslöjar Selena dessutom att sminkmärket ska släppas på Sephora, och enbart där. För de amerikanska kunderna går startskottet redan i sommar, medan vi svenskar får vänta tills 2021:

– Kollektionen kommer att finnas i alla Sephora-butiker, globalt från och med nästa år.

Exakt vilka produkter som ingår i det första släppet är oklart, men i klippet nedan hintar sångerskan att makeupen hon bär är hennes egen, så vi kan i alla fall räkna med ett rött läppstift á la Selena och skimriga ögonskuggor!

Tjuvkik! Selena Gomez testar sminket på Sephoras högkvarter:

Läs mer:

7 saker du behöver veta om Selena Gomez

Kylie Jenner gör nytt sminksamarbete – med dottern Stormi

Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics fälls för tredje gången

Foto: AXELLE//BAUER-GRIFFIN// MEGA //TT