ANNONSSAMARBETE MED AB SVENSKA SPEL. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Säsongens hetaste nageltrender – nagelstylisten tipsar

Hur fixar man glammiga vinternaglar? Och vilka blir de hetaste trenderna nästa år? Nagelstylisten Frida Selkirk guidar till säsongens trender.
09 december, 2021

Det ska bakas, pysslas och pyntas. Paket ska slås in och Trisslotter ska skrapas. Julen är en högtid som sätter naglarna på prov – samtidigt som festligheterna avlöser varandra och vi vill vara lika glammiga och glittriga inför varje mingel, fest och firande. Vad kan då vara bättre än att unna sig en manikyr? Nagelstylisten Frida Selkirk guidar till säsongens hetaste trender och listar tre enkla steg till perfekta julnaglar.

Vilka är de hetaste färgerna just nu?

Inför julen är trenderna ganska lika varje år. Det är rött, glitter och stjärnor som gäller. Den tyngsta trenden i år är grönt och den kommer hålla i sig hela vintern och våren. I somras såg vi ganska starka gröna kulörer, framöver kommer det att bli en ljusare buteljgrön med skimmer i.

Och om man vill ha mönstrade naglar?

Efter en tid med runda och böljande former blir det raka linjer, streckat, rutigt och blockmönster nu.

Långa naglar eller kungligt kort?

Längden är fri och båda är lika populära just nu. Därför blir det så att vi byter stil ofta och anpassar längd efter tillfälle och humör.

Vilka trender kommer i vår?

Det gröna håller i sig, och vi kommer också att se mer mörkblått under vintern. Till våren kommer rött och rödorange. På mönsterfronten blir det mycket rutigt.

Frida Selkirk fixar snygga skrapnaglar inför jul på Salong Triss.

Hinner du inte till salongen? Här är Frida bästa tips för att fixa snygga skrapnaglar hemma!

Under december har Frida Selkirk drivit Salong Triss, där man har kunnat få spektakulära skrapnaglar inför jul. Hade du inte möjlighet att besöka salongen finns här en guide för hur du gör din egen Triss-manikyr.

1. Förarbetet är jätteviktigt, både för att det ska bli snyggt och för att det ska sitta länge. Det viktigaste är att nageln är ren innan man sätter igång. Tvätta med sprit eller någon form av cleanse.

2. Måla alltid i tre steg – baslack, färg och topplack. Och tänk på att alltid lägga två tunna lager av färgen – då blir det snyggast och bäst hållbarhet.

3. Ta hand om händerna. Torrhet och sprickor är vanliga så här års. En bra kur för torra händer är att smörja in dem med fotkräm över natten för intensiv återfuktning. Och använd vantar, då mår händerna bäst!