Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Så tar du bäst hand om hud och hår i sommara

03 jul, 2020 
Så tar du bäst hand om hud och hår i sommar
Fyll necessären med fullmatade fuktbomber, uppiggande peeling och UV-skydd som förlänger ditt gyllene sommarglow. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman ger dig sommarens bästa tips och produkter för hud och hår i toppform hela sommaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLEs beautyredaktör: 4 smarta tips för bra solskyddBrand logo
ELLEs beautyredaktör: 4 smarta tips för bra solskydd

 

Sommardoftande oljor, svalkande aloe vera-balm, gyllene glow och lugnande återfuktning med produkter från topp till tå! Sommaren är äntligen här och necessären fylls med härlig sommarprepp – och pepp.

Och sommaren ska vara enkel, så fokusera på några få steg för en smart och snygg beautylook i sommar. ELLEs beautyredaktör ger dig sommarens bästa tips och produkter för en snygg sommar i solen!

1. Lovande längder

Denna ovanliga sommar är det sannolikt inte det salta Medelhavet som skapar problem för våra hår – men sol, bad och pool är hårets ständiga utmanare. Ett bra tips under våra varma månader är att avsluta varje tvätt med en inpackning – för en extra boost, och använd även balsam efter.

Annons

Var även noggrann med att skydda håret. På samma sätt som du skyddar huden med SPF, finns det UV-skydd för dina längder. Då minskar risken för både slitage och torra, blekta testar.

Soleil huile sirene, 309 kr, Kérastase. UV-skydd och vård i en och samma härliga sommarflaska. Finns att köpa här. (reklamlänk)

2. Koll på kroppen

Peeling för kroppen har verkligen blivit en helt egen kategori denna säsong, där syrapeeling i kombination med mekanisk peeling är det allra senaste. Precis som i peeling för ansiktet skiljer man på mekanisk (med korn) och syra (där hittar du AHA och BHA).

Annons

Vissa kroppsprodukter kombinerar båda, och då ger man verkligen döda hudceller och ojämn hudton en riktig storstädning (hello glow!). Perfekt om man använder brun-utan-sol, badar eller solar mycket.

Clear & pure enzyme & AHA peeling, 119 kr, Skintreat. Kombinerar mekanisk- och syrapeeling med rosa pomelo och gurkvatten. Finns att köpa här. (reklamlänk)

3. Kroppens törstsläckare

Sommaren är egentligen mer uttorkande för vår hud än vintern – det gäller att kraftsamla i hudvårdsgarderoben och fokusera på kroppsprodukter som kombinerar maximalt med fukt och lugnande egenskaper. Balm, olja och gelé för kroppen är ljuvliga och allra härligast att boosta din gyllene sommarhy med.

Annons

Balm och gelé innehåller ofta aloe vera som är som balsam för en hy som vistats i solen. Och olja – som den klassiska monoï – är perfekt att använda, hela vägen ut i hårtopparna. En magisk, multifuktionell sommarfavorit!

Huile prodigieuse summer dive collection, 395 kr, från Nuxe. Klassisk sommarkroppsolja med underbart print från Paris school of art & design. Finns att köpa här (reklamlänk).

4. I vått och torrt

Sommaren är i full blom och sköna bad varvas säkerligen med härliga kvällar i varm sommarsol. SPF med UVA- och UVB-skydd är fortfarande hyns bästa vän, speciellt om du ofta förflyttar dig mellan hav/sjö/pool och strand.

Annons

Smidigaste appliceringen, om man tillhör dem som lätt glömmer att smörja, är ett solskydd i sprayform som även är vattenresistent. Perfekt om du har en aktiv sommar med mycket rörelse i och ur vattnet.

Sports invisible protective mist spf 50, 495 kr, Shiseido. Vattenresistent ”on-the-go”-mist som snabbt och smidigt sprayas på och skyddar hela kroppen. Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Fotograf: Christine Kreiselmaier/Marlowe Paris
Makeup och hår: Sophie Higginson
Modell: Lise Olsen/Team Model Norway
Tack till: Cheval Blanc Randheli på Maldiverna

LÄS MER:

De bästa brun utan sol-produkterna 2020

9 nya sommardofter du kommer älska att bära 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons