Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Så slipper du röda prickar på bikinilinjen

Det kommande sommarvädret lockar fram våra bikinikroppar och helst vill vi njuta av strandhäng utan kliande och irriterande röda prickar. Här är tipsen som gör att du slipper!
15 mars, 2021

Sommartider innebär förhoppningsvis att du och din bikinikropp kommer hänga ihop ett tag, både vid pool- och strandhäng. Om du brukar ta bort oönskat hår så vill du förmodligen inte känna dig obekväm på grund av ett gäng irriterande röda prickar på bikinilinjen. Här är steg för steg-guiden som hindrar de röda prickarna från att stoppa dig i sommar.

3 bra tips när du rakar eller epilerar:

1. Exfoliera!

Förbered huden genom att peela området med en skonsam skrubb. Massera sedan in babyolja för att mjuka upp håren och huden. Om du epilerar: skrubba och smörj huden dagen innan då huden måste vara torr och fri från olja vid epilering.

sockerskrubb body scrub

Den här body scruben från Madara är sockerbaserad och innehåller raps- och olivolja som återfuktar. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

2. Döda bakterierna.

Klappa in alsolsprit på huden efter att du tagit bort det oönskade håret för att döda bakterier och stänga porerna.

3. Avsluta med deo.

Applicera generöst med deodorant på området när du är klar (gärna en oparfymerad variant). Det kommer hjälpa till med att hålla området torrt och gör att du slipper skavsår och förhindrar uppkomsten av små prickar.

mild oparfymerad deodorant från vichy

Vichys deodorant är mild och oparfymerad och går snabbt in i huden. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Har de röda små prickarna redan gjort entré? Testa dessa 4 tips!

1. Kallt vatten krymper porer och lugnar huden.

2. Det är alltid bra att återfukta huden när man tagit bort oönskat hår, men om du glömt eller ser en prick ändå – återfukta mer! De röda prickarna är små skador och läker av återfuktande kräm.

3. Sno killens aftershave! En aftershave använder män för att lugna huden efter rakning och de fungerar lika bra på bikinilinjen.

4. Vi använder ju Aloe Vera efter att vi bränt oss i solen eftersom det är så återfuktande och lugnande för huden. Testa på bikinilinjen nästa gång du ser en röd prick uppenbara sig!

Att epilera är ett effektivt sätt att ta bort oönskat hår och ger ett silkeslent resultat som håller länge. Tänk på att inte sola direkt efter att du har epilerat eftersom huden blir känslig och lätt bränns. epilera inte heller på direkt skadad hud.

Den här epilatorn, Braun Silk-épil 9, har ett flexibelt och brett huvud som gör epileringen snabbare, samt ett trimmerhuvud för känsligare områden. Den är dessutom helt vattentät; det innebär att den kan användas i duschen eller badkaret vilket kan göra att epileringen känns mindre smärtsam. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Awin.com).

Foto: Unsplash

Så väljer du mer hållbara och miljövänliga beautyprodukter

Vårminimalism – så får du glow med multifunktionell makeup

Brun utan sol för ansikte & kropp – årets bästa produkter & tips för perfekt resultat