Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Så skyddar du håret mot solen i sommar

25 jul, 2017 
De flesta av oss vet vikten av att skydda huden mot solens strålar men hur duktig är du på att skydda dina längder under de varmare månaderna? ELLE listar topp-tipsen som skyddar ditt hår i sommar.
Annons

Täck längderna

Ska du vara en hel dag på stranden eller vid poolen? Täck håret med en keps, hatt eller sjal för det ultimata solskyddet – det finns en hel uppsjö snygga huvudbonader som ger skydd åt både huvud och hår i år. Nu kan du vara i solen hela dagen men ändå ha håret i skuggan.

Duscha kallt 

Om du inte vill stå och frysa hela duschen så avsluta i alla fall med att skölja igenom håret med kallt vatten. Att avsluta med att ge håret lite kyla gör att hårtopparna förseglas vilket resulterar i ett mindre frissigt hår. På sommaren blir håret torrare och därför mer mottagligt för friss så detta smarta knep gör att du slipper sommarfrisset.

Skippa värmeverktygen 

Eftersom håret utsätts naturligt för mer värme under sommaren skippa platt- och locktången och kör på en mer naturlig look. Låt även håret få lite semester!

Boosta med hårolja 

För att kompensera för att värmen torkar ut håret, boosta med håroljor som tillför massa fukt och näring till ditt burr. Applicera i blött hår för att minska frissigheten och i torrt hår för att ge ditt hår lite extra glans och lyster.

Annons

Hårinpackning 

Förebygg med fukt innan du ska ut i solen genom att regelbundet använda en hårinpackning. En räddning för dig som har torrt och trassligt hår. Vill du ha en riktigt energigivande mask blanda några droppar av din hårolja i inpackningen för en riktig fuktbomb. Perfekt inför solsemestern!

Färgskydda 

Investera i ett färgskyddande spray. Som bekant bleks håret i solen och har du färgat hår finns det risk för att din hårfärg blir lite dassig. Detta kan undvikas genom att använda en spray som får fram pigmenten i ditt hår och som samtidigt skyddar.

Skydda med spf 

Visste du att det finns solskydd även för ditt hår? Skydda håret mot solen genom att använda en solskyddsprodukt som hjälper håret stå emot solens starka strålar.

Tvätta rätt och rent

Bli av med produktrester, saltvatten eller klor genom att använda ett bra schampo och balsam. Det är produkterna du använder i duschen som sätter standarden för hårkvalitén så satsa på något som återfuktar och boostar med glans för ett sommarsnyggt hår.

Annons

ELLEs sommarfavoritprodukter för håret:

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Hårolja

 

Spray för att skydda din hårfärg
Annons
Hårinpackning

Inpackning, speciellt för solstressat hår: Soleil mascque uv defense active, 389 kr, Kérastase (reklamlänk).

Solskydd

Solskydd: Color extend sun reflective glow, 290 kr, Redken.

Annons

 

 

Shampoo och balsam

 

Av: Moa Alfredsson och Carin Hellman

Annons