Så skönhetspreppade bloggarna inför ELLE-galan! (del 2)

08 feb, 2015 
AvMaria Ahlgren
Annons
bloggbeauty_del2

Lysterboostande promenader, guldmasker, grym musik och SOS-produkter i partyväskan. Så här förberedde sig våra bloggare inför ELLE-galan!

Foto: Emma Svensson
Emma Svensson

MONA JOHANESSON

Hur lång tid framför spegeln inför galan?

– Eftersom jag gick visningen så hann jag inte göra så mycket själv.  När visningen är klar brukar jag behålla mejken och håret som redan är fixat på mig, så länge det inte ser allt för roligt ut.

Annons

Några pre-gala-behandlingar?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Hann tyvärr inte med något sånt.

Hur kommer du i stämning inför en stor fest?

– Jag gillar att ha mycket tid på mig, speciellt när det kommer till håret. Jag lyssnar alltid på musik när jag fixar mig.

Vilken skönhetsprodukt hittar vi i partyväskan?

– Jag har alltid med mig min concealer från Estée Lauder, min ögonfransböjare och min mascara från Lancôme. Annars är jag ganska simpel när jag ska göra det själv, less is more.

Gå till Monas blogg!

bloggbeauty_charlotte

CHARLOTTE WEHTJE

 Hur lång tid framför spegeln inför galan?

– Helst timmar, men med tanke på att jag är en extrem tidsoptimist så blev det snarare strax över en timme. Då räknar jag in 10 minuter på hudvården, cirka 20 på håret och resten makeup och där lägger jag mest tid på basen och ögonen.

Annons

Några pre-gala-behandlingar?

– För att få igång blodcirkulationen och få en fräsch lyster har jag gått långa promenader, torrborstat kroppen och masserat ansiktet vid kvällens hudvårdsritual. Dagen innan var jag på ansiktsbehandling, pedikyr och fick brynen formade och färgade, en detalj som gör stor skillnad tycker jag.

Vilken var kvällens viktigaste skönhetsdetalj?

– För ovanlighetens skull fick håret stå i fokus. Till min enkla outfit kändes det fint med lite sjuttiotals-svall. Manikyren höll jag ganska neutral med pudrigt beige på händerna och vinrött på fötterna, men jag ville ändå ha nånting lite kul så jag målade ett vinrött W på pekfingernageln – en idé jag snodde från Whyreds SS15 visning.

Hur kommer du i stämning inför en stor fest?

– Jag är noggrann med hudvården och lägger krut på lysterfix och fukt – bästa grunden för makeupen. Sen går jag runt i badrock, sätter på hög musik, exempelvis Rita Pavone, tar ett glas och sminkar mig i hallen där kvällens makeup (som jag helst planerat i förväg) ligger uppdukad. Annars får en uppklädd parfym mig i stämning på ett kick.

Annons

Vilken skönhetsprodukt hittar vi i partyväskan?

– Laura Merciers Secret Camouflage Concealer, MACs gummiservetter som dämpar glans (naturligare än puder), läppstiftet Nude Vanille från Tom Ford plus ett läppbalsam att varva med. Chanels beige ögonpenna Le Crayon Khôl, Nr 69 piggar upp blicken framåt småtimmarna, och så en brynmascara/borste för att borsta upp brynen.

bloggbeauty_maria_1
Linn Hansson
bloggbeauty_maria_2
Linn Hansson

MARIA AHLGREN

Hur lång tid framför spegeln inför galan?

– En och en halv ungefär. Basen är det som tar längst tid. Jag lägger fuktserum och en lätt dagkräm innan jag börja bygga bas med primer, foundation och hela rubbet. Håret tog däremot längre än tidsbudgeterat pga otroligt slö hotellhårtork.

Annons

Några pre-gala-behandlingar?

– Veckan innan gjorde jag en så kallad ”guldbehandling” hos Exuviance, formade brynen på Benefit Brow Bar och sov en natt med tandblekning. Dagarna som ledde upp till galan präglades av vin och god mat eftersom jag var på mini-semester med en av mina bästisar. Fast ett peppat humör är nog bästa preppen av allt!

Vilken var kvällens viktigaste skönhetsdetalj?

– Mina naglar var fantastiska! Frida Selkirk styrde upp mina sorgliga vinterhänder till ett totalt pièce de résistance. På midnattsblå botten (Essie After School Boy Blazer) strösslades guldstjärnor. Självklart lyckades jag dock tappa två stjärnor när jag tvättade håret.

Hur kommer du i stämning inför en stor fest?

– Med repeat-knappen på Spotify och skumpa. Och så tycker jag om att dutta på parfymen precis efter duschen så att jag doftar fest genom hela piffningen. Inför ELLE-galan blev det Honorés des Prés ekoparfym Vamp à NY.

Annons

Vilken skönhetsprodukt hittar vi i partyväskan?

– Jag hade tidernas minsta partyslunga, så endast två väl utvalda partyräddare fick hänga med. By Terry Densiliss Powder, ett magiskt puder i världens nimmaste lilla dosa, och NARS Satin Lip Pencil i Luxembourg. Pennan tappade jag dock under röjet på dansgolvet.

Gå till Marias blogg!

Av Maria Ahlgren Foto Studio Emma Svensson

Annons
Innehåller annonslänkar