Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får Michelle Obama sitt glow – och produkterna hon använder

10 okt, 2019 
AvMoa Alfredsson
Michelles Obamas officiella makeupartist Carl Ray berättar hur det är att jobba tillsammans med en av världens mest inflytelserika kvinnor – och hur du återskapar hennes magiska glow!
Annons

Carl Ray är mannen som figurerar behind the scenes med en av världens mest inflytelserika personer: Michelle Obama. I sin roll som Michelle Obamas officiella makeupartist har de rest världen runt tillsammans. För ELLEs Moa Alfredsson berättar han hur det är att jobba med en av världens mest inflytelserika personer och hur du kan återskapa Michelles look hemma.

Carl Ray är Michelle Obamas officiella makeup artist!

Hur började du jobba med Michelle Obama?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Jag har jobbat med Michelle i över elva år nu. Allt började med att jag fick ett mejl från Vita huset som frågade om jag kunde tänka mig att sminka henne inför ett event. Och på den vägen är det. Efter det började jag jobba med henne oftare och oftare och idag är jag hennes personliga makeupartist.

Annons

Vad är det bästa med att jobba tillsammans med Michelle?

– Det finns så mycket som är fantastiskt med att få jobba tillsammans med Michelle. Först och främst känner jag mig hedrad att få vara med i så många vackra historiska ögonblick. Michelle är en källa till ljus och hopp. Hon är ju trots allt den mest beundrade kvinnan i världen.

Det har också varit fantastiskt att få jobba så globalt. Jag har besökt mer än 25 olika länder runt om i hela världen tillsammans med Michelle – platser som Buckingham Palace, Kina, Japan, Indien, Afrika och runt om i hela Europa. Vi reste nyligen runt tillsammans på hennes utsålda bokturné för hennes memoar Becoming.

Tack vare Michelle har jag också fått möjligheten att arbete med några av de bästa inom beauty och jag har fått se mitt arbete på massor av tidningsomslag, som till exempel ELLE.

Michelle har alltid ett fantastiskt glow. Hur återskapar man det?

– Jag har Michelle att tacka för hennes glow. Hon har en väldigt hälsosam livstil, hon äter bra, dricker mycket vatten, tränar regelbundet, ser till att få ordentlig med sömn och tar allmänt väldigt bra hand om sig.

Annons

Kan du dela med dig av några produkter du brukar använda för att ytterligare få fram glowet?

– Jag gillar Beccas och Hourglass highligters. Sedan använder jag mycket Glossier-produkter, så som deras Lidstars och deras läppglans. Det får verkligen vilken look som helst att poppa.

Vad är hemligheten bakom en riktigt bra sminkning?

– Att man framhäver sin naturliga skönhet och att man verkligen jobbar in alla produkter i huden.

Vilken produkt borde alla ha?

– En riktigt bra fuktkräm med SPF och en bra concealer. Jag rekommenderar Nars Creamy concealer eller Makeup Forevers concealer.

Här är produkterna Michelle Obama använder:

Highlighter, Becca

Carl lägger en skimrig highligter på kindbenen och i mitten av ögonen för att ge ansiktet lyster. Från Becca. Finns att köpa här! (länk till butik)

Annons

Läppglans, Glossier

Oftast använder Carl ett genomskinligt eller hudfärgat läppglans på Michelle. Från Glossier. Finns att köpa här!

Ögonskugga, Glossier

LidStar ger ett mjukt glittrigt resultat på ögonlocken. Från Glossier. Finns att köpa här! 

Annons

Concealer, Nars

Carl rekommenderar concealer från Nars. Finns att köpa här! (länk till Kicks)

Annons