Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du till en fin eyeliner – tips och trix som hjälper

Eyeliner

Det är inte lätt att få till en fin eyeliner men det finns tips och trix som kan hjälpa dig på traven. Här är en steg-för-steg guide och tips på bra produkter som kan vara din räddare i nöden!
28 maj, 2019

Att få till en bra eyeliner är inte alltid det lättaste, hur många gånger har det inte orsakat onödig frustration eller stress innan man ska lämna hemmet? Men det finns tips som kan rädda dig när eyeliner-krisen är på ingång. Scrolla ner för att ta del av tips och en steg-för-steg guide om hur du kan applicera en eyliner.

Tips! Träna på att göra din eyeliner precis innan du ska tvätta bort sminket på kvällen. På det sättet slipper du onödiga utbrott precis innan du ska iväg på morgonen eller festen. För tyvärr är det bästa tipset att övning ger färdighet.

Eyeliner

Bildkälla: TT/IBL

Hur får man till en fin eyeliner:

Försök att tänka ut hur du vill ha din eyeliner, innan du börjar med att måla den. Det är även lättare att få en symmetri på båda ögonen om du delar upp det och gör eyelinern bit för bit, på båda ögonen samtidigt. Alltså inte göra klart ett öga i taget.

Steg 1:

Börja i mitten på ögat och dra ett tunn linje ut mot den yttre ögonvrån.

Steg 2:

Fortsätt sedan med linjen in mot inre ögonvrån och avsluta så nära ögats slut som möjligt.

Steg 3:

Nu är det dags för själva vingen. Försök även här att tänka ut hur du vill ha linjen, innan du börjar. Lättast är att börja vid den yttre ögonvrån och sedan måla en linje som följer ögats undre vattenlinje.

En rak linje kan ge intrycket av ett mer avlångt öga medan en vinge som svänger lätt uppåt mot hårlinjen, kan ge ögonen en mer kattig form.

Tips! Försök att inte blunda helt under tiden du målar vingen. Många har nämligen ett veck vid ögat som kan gömma en del av linjen när du sedan öppnar ögat.

Steg 4:

Nu är du snart klar, sista steget är att binda ihop allting. Dra en linje från där din vinge slutar och in mot ögat. Börja med en tunn linje för att sedan kunna justera tills du är nöjd. Ta hjälp av en tops om du har svårt att få raka linjer med endast eyelinern.

Tips på bra eyeliners:

Fuktsäker eyeliner, från IsaDora. Här kan du köpa den (länk till butik).

Vattenfast eyeliner, från Nyx Professional Makeup. Här kan du köpa den (länk till butik).

Eyelinerpenna med inbyggd vässare, från bareMinerals. Här kan du köpa den (länk till butik).

Eyeliner med svarta kolpigment, från Maybelline. Här kan du köpa den (länk till butik).

Eyeliner med extra slimmad spets, från Yves Saint Laurent. Här kan du köpa den (länk till butik).

Läs mer:

Stor guide: så fixar du bröllopssminket som håller hela dagen

Så får du större ögon med hjälp av smink – 5 enkla steg

Bildkälla: TT/IBL