Så får du större ögon med hjälp av smink – 5 enkla steg

Vi tampas ofta med mascara och sömndrucken blick. Drömmen om stora glittrande ögon är dock bra några enkla svep bort.
12 oktober, 2016

Följ ELLEs sminkguide och lär dig hur du öppnar upp din blick.

1. Ljus kajalpenna

Måla med en beige kajalpenna i vattenlinjen. Den beiga nyansen neutraliserar innerögats kant och ger en illusion om större ögonvitor. Skippa dock en kritvit penna, en beige eller ljurosa nyans ger ett naturligt resultat.

2. Grunda med concealer

Få dina fransar att poppa genom att noggrant applicera en concealer under den nedre ögonfransraden och på ögonlocket. Måla sedan två lager med mascara på både övre och nedre fransraden.

3. Highlighter

Att addera en ljust skimrande highlighterskugga längst in vid innerögat är ett beprövat knep som funkar. Skimret ljusar upp och ögonområdet upplevs vidare. En highlighter i pennform gör jobbet snabbt och smidigt.

4. Falska fransar

Fake it, til you make it. I detta fall i form av några extra styckfransar. För maxat resultat är tricket att fästa några enstaka lösfransar i mitten av den övre fransraden och i mitten på den nedre. Detta ger ögat en rundare och större form.

5. Dubbel eyeliner

Den dubbla eyeliner är inte bara trendig, den ger dig även större ögon. Linjen är lite trixigt att få till, men övning ger färdighet. Börja med att dra en linje med en kajalpenna på den övre fransraden till en klassisk cat eye-form. Välj därefter en ljusare nyans till underögat och dra ett streck längs hela den nedre fransraden.

Foto: Imaxtree

Läs mer: 8 produkter som får ditt smink att hålla hela natten