Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Så gör du dina naglar starkare – manikyrtips från ELLE

25 jul, 2017 
Visste du att händer är något av det första man lägger märker till hos en annan person? Få dina naglar att blir starkare och lacka dem sedan i härliga färger – ELLE ger dig sommarens bästa manikyrtips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips på hur du stärker dina naglar

Ge näring

Visste du att naglar består av dött material? När din nagel växer är det det döda materialet som puttas framåt. Du måste därför ta hand om de levande cellerna som puttar fram själva nageln! Detta görs lättast genom att smörja in nagelbanden med en nagelolja.

Ät smart

Rätt mat kan nämligen göra dina naglar starkare. Bra mat för naglarna är sådant som innehåller mycket A-, B- och C-vitamin. Ägg, bönor och apelsin är alla rika på vitaminer som är bra för naglarna!

Bit inte

Det kanske låter som en självklarhet om du vill ha långa starka naglar men trots det är det många av oss som biter på naglarna av ren vana. Ett tips är att alltid ha tuggummi till hands så att munnen blir upptagen med annat. Eller att smörja in händerna med Aloe Vera eftersom det smakar hemskt!

Fila rätt

För att inte bryta ner nageln, se till att alltid fila nageln åt samma håll. Dra alltså inte filen fram och tillbaka på nageln utan dra filen åt samma håll för att minska risken att din nagel går av. Använd helst en glasfil, det är skonsammast mot nageln.

Annons

Välj rätt borttagning

När det är dags att ta bort nagellacket, se till att använda en nagellacksborttagning som inte innehåller aceton. Aceton är nämligen mycket uttorkande och kan skada nageln och nagelbanden.

Preppa

Innan du målar naglarna i din härliga sommarfärg bör du alltid använda ett baslack. Utan baslack finns det risk att dina naglar fläckas. Speciellt om du använder starkare färger. Ofta innehåller också baslack stärkande ingredienser som dina naglar mår bra av.

Produkterna som fixar starka naglar

Nagelbandsolja: Cuticle Oil, 259 kr, Grown Alchemist.
Nagelbandsolja: Cuticle Oil, 259 kr, Grown Alchemist.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nagelbandscréme deluxe: Creme abricot, 265 kr, Dior.
Nagelbandscréme deluxe: Creme abricot, 265 kr, Dior.

 

Annons
§Baslack: First Base Base Coat, 145 kr, Essie.
Baslack: First Base Base Coat, 145 kr, Essie.
Nagelfil: Glass Nail File, 79 kr, Isadora.
Nagelfil: Glass Nail File, 79 kr, Isadora.

Av: Moa Alfredsson och Carin Hellman

Mer om nagelvård från ELLE!

ELLE listar: Världens 5 bästa nagellack

Sköra naglar? Här är 8 vanliga fel vi gör

Perfekta nyårsnaglar – och hur du fixar dem

Annons