Så får du sminket att hålla i sommarvärmen

27 jul, 2017 
Sol eller regn – nu är det i alla fall sommar. Därför kan du behöva göra om lite i sminkrutinen för att hålla din look på plats hela dagen. ELLEs skönhetsredaktion tipsar om de bästa sommarprodukterna.
Annons

LÄS OCKSÅ:

Primer

Om du inte redan använder en primer är det hög tid att börja inkludera denna basprodukt. Den ser till att hålla alla dina övriga ansiktsprodukter på plats mycket längre. Applicera innan din foundation för att förlänga livstiden på din sminkbas.

Prime time original foundation primer, 395 kr, BareMinerals.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Ögonprimer 

En ögonprimer fäster din ögonskugga bättre och motverkar att produkten hamnar på kinderna efter en lång dag i solen. Produkten motverkar också att dina skuggor lägger sig i linjer runt ögonen. En ögonprimer är perfekt när ögonsmink ska se ut som nytt hela dagen.

Annons

 

Smudge Proof Eyeshadow Base, 225 kr, Nars.

Vattenfast mascara 

Vill du ha lite färg på fransarna när du är på stranden eller vara säker på att din festlook håller hela sommarkvällen? Då ska du välja en vattenfast mascara.

38 ºC Mascara, 235 kr, Sensai.

Annons

Vattenfast concealer

Det är inte bara mascaror som finns som vattenfasta utan även concealers! För att din bas verkligen ska hålla hela dagen och inte svettas bort – lägg en vattenfast concealer under ögonen och på små skavanker. Nu behöver du inte vara orolig för att se trött ut efter en lång dag med poolhäng.

 

 

Boiing industrial strenght concealer, 265 kr, Benefit.Setting spray 

När du är klar med din sommarmakeup avsluta med att spraya ansiktet med ett settingspray. Ett settingspray fungerar lite som ett hårspray fast för ditt ansikte och ser till att allt sitter på plats hela dagen. Ett avslutande steg för att fixera din look.

Annons

Chill makeup setting spray, 265 kr, Urban Decay.

Vattenfasta läppar

För en läppfärg som verkligen håller i sommar, skippa läppstiftet och använd istället ett lip stain. Eftersom lip stain inte innehåller vax varar det mycket längre på läpparna och är mycket mer vattenresistent.

 

Vernis a lévres, 355 kr, Yves Saint Laurent.

Annons

Av: Moa Alfredsson och Carin Hellman

Annons